Süloğlu'nda Mehmetçik Dershanesi açıldı

Edirne'nin Süloğlu ilçesinde 54. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı, ilçede mali gücü yetmediği için dershaneye gidemeyen öğrencilere yönelik kurs başlattı.



Alınan bilgiye göre 54. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı, eğitim öğretim çalışmaları kapsamında, ilçede mali gücü yetmediği için dershanelere gidemeyen öğrencilere yönelik 7 ve 8. sınıflarda Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi ve Sosyal Bilgiler derslerinden Seviye Belirleme Kursu, lise 11 ve 12. sınıf öğrencileri için de YGS ve LGS kursları düzenledi.
Süloğlu Kaymakamı Şeref Albayrak, kursların açılması dolayısıyla Süloğlu İlköğretim Okulunda düzenlenen törende, Türk Silahlı Kuvvetlerinin asli görevinin yanı sıra geleceğin teminatı olan çocukların daha iyi yetişmelerini sağlamak amacıyla kurs açtığını söyledi.
Albayrak, açılan bu kursun, maddi imkanları olmadığı için dershaneye gitme imkanı bulamayan çocuklar için iyi bir fırsat olduğunu belirtti.
Bu kursun iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Albayrak, burada İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile okul yöneticilerine de büyük görevler düştüğünü, iyi planlama ve çalışma ile verim alınacağını kaydetti.
54. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Yaşar Dilber de Mehmetçiğin, asli görevinin dışında eğitim ve öğretim alanında da muhtaç ve kimsesiz vatandaşların yanında olduğunu, olmaya devam edeceğini ifade etti.
Amaçlarının maddi gücü olmadığı için dershanelere gidemeyen çocuklara yardımcı olmak olduğunu dile getiren Dilber, çocukların başarılı olmalarından büyük mutluluk duyacaklarını söyledi. aa