Sultan Reyhani Camii protokolün katılımıyla ibadete açıldı

Sultan Reyhani Camii protokolün katılımıyla ibadete açıldı

Kısa bir süre önce yapımı tamamlanan Yayla Mahallesi Çamlık Mevkii’ndeki Sultan Reyhani Camii, dün protokolün de katıldığı bir törenle ibadete açıldı.

Açılış törenine başta Vali Hüseyin Avni Coş olmak üzere; AKP Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, Il Müftüsü Isa Saim, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti başkanları ve temsilcileri, oda ve dernek başkan ve temsilcileri, işadamları ve vatandaşlar katıldı.

2006 yılının Temmuz ayında temeli atılan caminin açılış töreni saygı duruşu ve Istiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.                

Daha sonra Kadı Emin Ali Camii Müezzin ve Kayyımı Necmettin Ötün tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Huzur ve dinginliğin sardığı açılış töreni, Sultan Reyhani Dernek Başkanı adına Yüksel Dikici’nin konuşmasıyla devam etti. Dikici, caminin hizmete açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, günü anlamına yönelik söylemlerde bulundu.

Ardından Il Müftüsü Isa Saim bir konuşma gerçekleştirerek mabedlerin dünyanın her yerinde varoluşunu örnek göstererek, ibadet edilecek bir yerin evrensel değerine ve önemine değindi. Caminin anlamını birlik ve beraberliği temin eden bir yapı olarak nitelendiren Saim, camilerle ilgili tarihsel örneklemelerde bulundu ve camilerin Islamiyetteki mahiyetinin altını çizdi.

Saim’in sonrasında kürsüye gelen AKP Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam’da açılışa yönelik bir konuşma yaptı.

Törenin son konuşmasını Vali Hüseyin Avni Coş gerçekleştirdi. Vali Coş, camilerin yapılmasının yanında, içlerinin doldurulması ve oradaki manevi derslerden faydalanılmasına değinerek şu açıklamaları yaptı:

“Sizlerin maddi ve manevi girişimi için okul ve burada da manevi destek için hayırsever vatandaşlarımızın katkısı ile devlet bütçesinden tek kuruş harcamadan bu caminin inşasını gerçekleştirdik. Bu camimizin edebiyete kadar sizlere hizmet etmesini diliyoruz. Camileri yapmak yeterli değil. Içerlerini doldurup, verilen ahlak derslerinden yararlanmak lazım. Kız, erkek ayrımı yapmadan çocuklarımızı okutalım. Çocuklarımız en büyük sermayemizdir. Bu hafta sonu ilimizden ayrılarak Aydın’da görevime devam edeceğim. Sizleri Aydın’da da görmekten, misafir etmekten mutluluk duyarız. Hakkınızı helal edin.''

Konuşmaların ardından caminin yapımında emeği geçen özel sektör sahipleri; Kapıcıoğlu A.Ş., Traçim A.Ş., Beyten A.Ş., Çimtaş A.Ş., Ali Bekler, Baran Tarım, EKA Inşaat ve Tic. Ltd. Şti. ve dernek Başkanı Ramazan Kartal’a Vali Coş tarafından plaket verildi. Daha sonra Sultan Reyhani Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği adına Mürsel Orhan’da Vali Hüseyin Avni Coş’a bir plaket takdim etti. Plaketlerin sonrasında Vali Coş, Milletvekili Sarıçam ve Il Müftüsü Saim, caminin açılış kurdelesini birlikte kestiler. Ardından kurban kesilerek, Il Müftüsü Isa Saim önderliğinde dua yapıldı.

Düzenlenen bu törenle, 334 metrekarelik alana 350 bin lira harcanarak inşa edilen; birinci katı bayanlara yönelik, 2. katı ise erkeklere hizmet verecek şekilde 2 katlı olan, bir minaresi, şadırvanı, gasilhanesi ve imam evi bulunan ve 800 kişi aynı anda ibadet edebilecek kapasiteye sahip Sultan Reyhani Camii törenle ibadete açılmış oldu.