Sultan Süleymana kalmadı, Sn. İbrikçi size mi kalacaktı?

Sultan Süleymana kalmadı, Sn. İbrikçi size mi kalacaktı?

AKP Kırklareli Il Teşkilatının 3. Olağan Kongresi, geçtiğimiz Cumartesi günü yoğun bir katılımla Kırklareli Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti. Saat 13:00’da gerçekleşen kongreye;

AKP Istanbul eski Il Başkanı şimdiki Istanbul milletvekili AKP Genel Başkan Yardımcısı ve C Bölge Teşkilatlanma Bşk. Yrd. Mehmet Müezzinoğlu, AKP Bursa milletvekili ve AKP 1. Bölge Koordinatörü Hayrettin Çakmak, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, Kadın Kolları Seçim Başkanı Meral Işçioğlu, partinin ilçe başkanları, AKP’li ilçe ve belde belediye başkanları, AKP Kırklareli Il Başkan adayları Ertan Özbek ve grubu, Yurdaer Ulus ve grubu, parti delegeleri, üyeler ve çok sayıda partili katıldı.

Kongreye ayrıca 29 Mart yerel seçimlerinde AKP’den Kırklareli Belediye Başkan adayı olan Cengiz Bağdan da iştirak etti.

Divan Başkanlık seçimiyle başlayan kongre saygı duruşu ve Istiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Divan Başkanlık seçim sonucunda Hayrettin Çakmak başkan olurken; Şükriye Mert, Ilker Kayrak, Tülay Tuncay Peker ve Vehbi Tamerol divan kuruluna seçilen isimler oldu.

Kongre protokol konuşmalarıyla daha da yoğunlaştı. Mehmet Müzezzinoğlu, kongrede yaptığı konuşmada, AKP’nin Türk siyasetinde açmış olduğu çığırlardan ve Türkiye’de yaptığı birçok yenilikten bahsetti.

Daha sonra yönetim kurulu faaliyet raporuyla, gelir gider hesap raporu okudu. Raporlar üzerinde görüşmeler yapılmasının ardından yönetim kurulunun ibrazı yapıldı ve adayların tanıtımına sıra geldi. Adaylardan ilk konuşmayı Ertan Özbek yaptı. Özbek konuşmasında 8 senedir AKP çatısı altında siyaset yapmaktan onur ve gurur duyduğunu belirterek, demokratik hakkını kullandığını ve il başkanı adayı olduğunu ifade etti.

Özbek’in ardından konuşma yapan diğer aday Yurdaer Ulus, 7 yıldan bu yana partinin çeşitli kademelerinde görevler aldığını söyledi ve il teşkilatında kurmak istediği sistemi anlattı. Konuşmasının sonunda birlik ve beraberliğin önemini vurgulayan Ulus, diğer aday Ertan Özbek’e bir buket çiçek vererek dostluğunu ispatladı.

Kongrede sıra seçim için tasnif komisyonunun seçimine ve ardından; il başkanı, il yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri, il disiplin kurulu asil ve yedek üyeleri, il parti içi demokrasi hakem kurulu seçimi, büyük kongre üst kurul asil ve yedek delege seçimine geldi. Centilmen bir havada geçen kongrede sıra yeni il başkanını seçmeye geldi.

631 delegeden 416’sının katıldığı ve saat 17:00’de sona eren oylamanın ardından yapılan sayımda, 8 oy geçersiz kabul edildi ve 347 oy alan Yurdaer Ulus, 61 oy alan Ertan Özbek’i açık ara farkla geçerek AKP Kırklareli teşkilatının yeni başkanı oldu.

AKP yeni Il Başkanı Yurdaer Ulus sayım sonrası yaptığı kısa açıklamada; “Sonuç, AK Parti’ye ve tüm dostlarımıza hayırlı olsun. Diğer gruptaki arkadaşlarımız da bizim kardeşimiz, canımız. Bundan sonra Kırklareli’mize nasıl hizmet ederiz diye mücadele edeceğiz. Önemli olanın hizmet olduğunu bütün arkadaşlarımıza ilettik. Inşallah dördüncü kongreye kadar bunları da bir bir yerine getirmeye çalışağız. Hayırlı olsun.” dedi. Kongre dilek ve temnnilerin ardından sona erdi.

AKP Kırklareli yeni Il Başkanı Yurdaer Ulus’un kendisiyle beraber seçilen yönetim kurulu listesi şöyle:

Yönetim Kurulu Asil Üyeler; Muhammet Küçük, Fikri Altıntel, Fatih Toktar, Şeref Sağlık, Şener Akbay, Erhan Buzol, Ahmet Levent Pamuk, Oğuz Kiraz, Ersin Kırmızıtaş, Şenol Gürşan, Emre Yurdakul, Hasan Tamer Kahyaoğlu, Muzaffer Gümüşten, Ilhan Taşkan, Ali Özdeniz, Ahmet Katı, Vehbi Başelçin, Merdiye Sürer, Ipek Sevim, Rükna Hümmet, Aysel Canan, Muaviye Uzun, Sebahat Özcan, Fırat Karabeyoğlu, Alper Çiler, Emin Tunç, Murat Alınterin, Ali Gencal, Can Bağçıvanoğulları.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler; Ibrahim Özyıkılmaz, Adnan Bademci, Ilhami Alper Erdivanlı, Mehmet Ali Şumrulu, Akçahan Ümmet, Sinan Öztufan, Hasan Yaprak, Metin Güvenç, Mehmet Güler, Gülser Yatkın, Bayram Çorbacı, Kadir Doğan, Nadiye Şen, Elif Esen, Zafer Çevik, Ilknur Kılıç, Necati Çanbel, Ufuk Topuz, Remzi Göknar, Fahri Akbaş, Ibrahim Karpuzcu, Muhittin Korkmaz, Salim Küçük, Kadir Saraç, Necmi Koyuncu, Mustafa Arda, Osman Ilhan, Muzaffer Ipek, Sadettin Topçu, Ismail Çakır.

Il Disiplin Kurulu Asil Üyeler; Yüksel Yesin, Selim Leylak, Eyüp Çakmak, Nadir Göker. Yedek Üyeler; Turgay Kaplan, Selim Tuzcu, Belgin Duygun, Nuray Akbulut

Parti Içi Demokrasi Kurulu Asil Üyeler; Burhan Gündoğdu, Hasan Meraklı, Hasan Güreşçi. Yedek Üyeler; Zafer Sürer, Rasim Pamuk, Cevriye Metin

Büyük Kongre Delegeleri Asil Üyeler; Yurdaer Ulus, Hayrettin Gümüş, Tülay Tuncay Peker, Hüseyin Açıkel. Yedek Üyeler; Hamit Orakçı, Nuri Çalışkan.