Sungurbey'in Kermesi 06 Haziran'a kadar uzatıldı

Kırklareli merkez ilçede kurulu bulunan Kırklareli Sungurbey Örgenci Yurdu Eğitim Çağındaki Talebelere Yardım Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kermes 27 Mayıs 2009 tarihinde açılmıştı. Kermes 06 Haziran 2009 Cumartesi günü akşamı saat 21.30'a kadar açık kalacak.

Kırklareli Sungurbey Örgenci Yurdu Eğitim Çağındaki Talebelere Yardım Derneği tarafından merkez ilçede geleneksel hale getirilen Kermes faaliyeti bu yılda yapıldı. Karakaş Mahallesi Karakaş Bey Sokak Bilgiç Apartmanı Zemin Kat’ta Uçarlar İş Merkezi’nin karşısındaki eski Bilgiç Market’in Yeri’nde 27 Mayıs 2009 Çarşamba günü Kırklareli Vali Yardımcısı Zeki Koçberber, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur, Dernek  Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şentürk, Dernek Üyeleri Sungurbey Öğrenci Yurdu Müdürü Murat Ünlü, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların katılımı ile açılmıştı.
Sungurbey Öğrenci Yurdu’nda kalmakta olan öğrencilerin yararına düzenlenen Kermes’te satışa sunulan; Döner, Çiğ Köfte, İçli Köfte, Hazır Gıda Maddeleri, Gözleme, Sarma, Köy Ekmeği ve Ev Baklavası ile ayrıca; Bay-Bayan Kıyafetleri ve Çeyiz Ürünleri ilk günden itibaren çok büyük ilgi gördü. Kermesteki reyonlar daha ilk günden itibaren dolup boşaldı.
* Döner+Ayran 3 TL ilgi gördü
Geleneksel hale getirilen Kermes bünyesinde bu yıl da her zaman olduğu gibi Döner+Ayran reyonu büyük ilgi gördü. Kermesin açıldığı binanın önünde oluşturulan yerde 3 TL’den satışa sunulan Döner ve Ayran özellikle öğle aralarında yemeğe çıkanların uğrak yeri oyldu 
Kermesi açan yetkililer, büyük ilgi gören kermeslerini 06 Haziran 2009 Cumartesi günü saat 21.30’a kadar açık bırakma kararı aldıklarını açıkladılar. (s)