Sungurbey'in kermesine büyük ilgi

Sungurbey'in kermesine büyük ilgi

Eğitim Çağındaki Talebelere Yardım Derneği bünyesindeki Sungurbey Öğrenci Yurdu okul öğrencileri yararına bir kermes düzenledi. Saat 11.00 de açılan kermese ilgi büyüktü. Açılış kurdelesi kesilmeden önce kısa bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şentürk, “Bugün burada bulunan ve bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen herkese teşekkürü bir borç bilirim. Bu kermesin hayata geçirilmesine katkıda bulunan, emek harcayan bayanlarımıza da ayrıca teşekkürlerimi sunarım” dedi. Ali Şentürk’ün konuşmasının ardından Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan şunları söyledi. “Bugün burada düzenlenen kermes daha çok yoksul, ihtiyacı olan öğrencilerin eğitiminde ve yurt ihtiyacı faaliyetlerinde kullanılacak. Ayrıca burada bulunmaktan gurur duymaktayım. Kermesin herkes için hayırlı olmasını diliyorum.”

Ardından Eğitim Çağındaki öğrencilere yardım amaçlı yapılan kermeste Kırklareli Vali Yardımcısı M.Zeki Koçberber de bir konuşma yaptı. Koçberber “Sungurbey Öğrenci Yurdu’nun gerçekleştirdiği kermeste bulunmaktan mutluyuz.

Buradan elde edilen gelir öğrencilerimizin yararına kullanılacak. Desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürlerimi sunarım” diyerek, açılış kurdelesini, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ile birlikte kesti.

 Kermeste sergilenen ürünler arasında döner, çiğ köfte, içli köfte, hazır gıda maddeleri, gözleme, sarma, köy ekmeği ve ev baklavası bulunuyordu. Ayrıca bay, bayan, çocuk kıyafetleri, ayakkabılar ve çeyiz ürünleri de kermesteki ürünler arasında yer aldı. Birbirinden güzel kıyafetlerin sergilendiği kermese bayanların ilgi ve alakasında yoğunluk yaşandı. Kermesten elde edilen gelirler dernek çatısı altında yer Sungurbey Öğrenci Yurdu öğrencilerine aktarılıp eğitim ve barınma amaçlı kullanılacak.

Karakaş Mahallesi Karakaş Bey Sokak. Bilgiç Apartmanı Zemin Kat, (Eski Bilgiç Market Yeri) Uçarlar Iş Merkezi Karşısı’nda açılan kermes 27 Mayıs-04 Haziran 2009 tarihlerinde 10:00-21:00 saatleri arasında açık olacak. Bayanların ihtiyaçlarını karşılamak için büyük bir fırsat olarak görülen kermese ilgi ve alaka şimdiden oldukça büyük görünüyordu.