Süpürgeciler Sitesi'nin boş dükkanlarına kimler geçecek?

Süpürgeciler Sitesi'nin boş dükkanlarına kimler geçecek?

İlimiz Süpürgeciler Sitesi, eskimeyen meslek süpürge imalatına ev sahipliği yaparken, siteye ait alan da, Kırklareli Belediyesi tarafından birçok projenin gerçekleştirilmek istediği bir bölge haline geldi.

Süpürgeciler Sitesi’nin arkasındaki alan uzun bir süredir, Kapalı Pazar Yeri projesinin hayata geçmesini beklerken, kanun gereği il dışına alınması gereken ikinci el oto galeri işletmeleri için yine bu alan tahsis edildi. Son olarak edinilen bilgilere göre, Süpürgeciler Sitesi’ndeki yenilenen dükkanlar Karaumur Caddesi’ndeki manavlara ve esnafa ihale edilecek.   

Geçtiğimiz yıllarda Kapalı Pazar Yeri projesi kapsamında ilimiz Bademlik Mahallesi Kofçaz Yolu üzerinde hizmet veren Süpürgeciler Sitesi’nde bir dizi yenileme çalışması gerçekleştirilmiş, burada bulunan iş yerleri yenilenmişti. Belediye Başkanı Cavit Çağlayan söz konusu proje çerçevesinde, burada hizmet veren süpürgeci esnafımızı, daha uygun bir yere taşıyacağını belirtmiş, yerine de Karaumur Caddesi’ndeki manav esnafımızı getirtmek istediğini kaydetmişti. Işte bu kapsamda, kısa bir süre sonra söz konusu dükkanlar, ihaleye çıkacak.

Yıllardır Kamaumurbey Caddesi üzerinde hizmet veren manavlar ise yer değişikliği durumunda işlerinin daha da kötüye gideceğini düşünüyor. Karaumurbey Caddesi’nde hizmet veren esnaf, Süpürgeciler Sitesi’ne taşınmanın iyi bir fikir olmadığını, ilimizde giderek artan büyük marketlerden dolayı zaten iş yapamadıklarını, dolayısıyla Süpürgeciler Sitesi’ne geçmeleri durumunda işlerinin daha da bozulacağını belirtiyorlar. Esnaf; “Şehir merkezinde alış-veriş yapamayan, vatandaş o kadar uzağa nasıl gelsin. Bu unsurları da göz önünde bulundurmak gereklidir” diyerek, konu ile ilgili endişlelerini dle getirdi.

Böylesine önemli birkaç projeyi içerisinde barındıran Süpürgeciler Sitesi’nin akibetini tüm kamuoyu merakla bekliyor. Vatandaşların heyecanla beklediği Kapalı Pazar Yeri projesi gelecek yıl gerçekleştirilmek üzere şimdilik rafa kaldırılırken, söz konusu alandaki bazı dükkanlar ikinci el oto galeri işletmelerine tahsis edildi. Bu sürpriz gelişme ışığında yakında manavlara ve bakkal gibi bazı esnaf kesimleri için ihaleye çıkarılacak olan Süpürgeciler Sitesi’nin dükkanlarına kimlerin geçeceği, bilinmez bir hal aldı.