"Sürücü adaylarının test sürüşleri yine Turist Yolu'nda yapılsın"

'Sürücü adaylarının test sürüşleri yine Turist Yolu'nda yapılsın'

Bir süre önce Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önerisiyle kabul edilerek Rauf Denktaş Bulvarı’ndaki Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin bahçesinde gerçekleştirilmeye başlanan özel sürücü kurslarının, test sürüşleri ve sınavları hala bu alanda devam ediyor. Eğitim-öğretim döneminde, ders gören öğrencileri rahatsız edecek bir konuma gelen bu uygulamanın, eskiden olduğu gibi tekrar Turist Yolu’nda gerçekleştirilmesi gündeme alındı.

Ancak Turist Yolu esnafına da bir katkı sağlayacak bu uygulama için şu ana kadar bir gelişme olmadı.

Önceki yıllarda ‘Turist Yolu’ diye adlandırılan caddede devam eden sürücü adaylarına yönelik eğitim uygulamaları, Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önerisiyle ve nedeni henüz bilinmeyen bir sebepten ötürü yer değiştirmişti. Milli Eğitim Müdürlüğü sürücü kurslarının direksiyon çalışmaları için okul bahçesini önermiş, yapılan bu öneri de uygun görülerek onaylanmış ve sürücü kursları, kısa adıyla Turizm Lisesi’nin bahçesini eğitim ve sınav alanı olarak kullanmaya başlamıştı.

Işte bu sınav yerinin değişmesi dolayısıyla, ‘Turist Yolu’ güzergahındaki esnaf mağdur duruma düştü. Esnaf; “Burası hareketli bir bölge değil zaten.

Ancak özel sürücü kurslarının uygulamalı eğitimi ve sınavları daha önce burada yapılıyor, caddeye canlılık geliyor, bizlere de oldukça faydası dokunuyordu. Il Milli Eğitim Müdürlüğü, sebepsiz bir şekilde aldığı kararla sürüş eğitiminin Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi bahçesinde yapılmasını kararlaştırdı. Bu kararın nedenini biz de anlamadık. Ama kararın işlerimizi baltaladığı da bir gerçek.

Daha sonra söz konusu eğitimlerin tekrar eski bölgeye, yani Turist Yolu olarak bilinen caddeye alınması gündeme geldi. Şu an için bir gelişme yok. Sabırla bekliyoruz. Özel sürücü kurslarına ait uygulamalı eğitimin tekrar Turist Yolu’nda yapılmasını istiyoruz. Esnafın durumu her geçen gün daha da kötüye gidiyor. En azından böyle uygulamalarla esnafa bir katkı sağlanabilir” dediler.

Bu arada duble yolun hemen yanında bulunan ara yolun da bakıma ihtiyacı olduğunu dile getiren vatandaşlar, tozdan kurtulmak için, söz konusu yolun mutlaka asfaltla kaplanması gerektiğini vurguladılar.