"Sürücülerimiz Emniyet Kemeri'ni takmadan trafiğe çıkmamalı"

* Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şeker;  'Yeni model araçlarda hava yastıkları emniyet kemerleri ile uyum içerisinde çalışıyor' dedi.

HABER MERKEZİ
Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Fuat Şeker, yeni model araçlarda hava Yastıkları’nın Emniyet Kemerleri ile uyum içinde olduğunu belirterek; "Kaza anında araçtaki kişilerin daha az yara alması ya da yaralanmadan kurtulması için sadece Hava Yastığı’nın açılması yeterli değil. Emniyet Kemeri’nin de takılı olması gerekir" dedi.
Bazı sürücülerin kemer ikaz sesini önlemek amacıyla Emniyet Kemerleri’ni koltuk üzerine bağladığını, bu durumun hava yastığı sisteminin kaza anında yanlış yönlenmesine neden olduğunu belirten Şeker, yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:
“Yeni model araçlarda hava yastıkları emniyet kemerleri ile uyum içerisinde çalışıyor. Bazı sürücülerimiz emniyet kemerini kullanmaktan kaçınıyor. Canını hiçe sayarak emniyet kemerini koltuğun üzerinden bağlıyor. Böyle bir durumda kaza olduğunda, şoförün boynu kırılıyor, hatta hayatını kaybedebiliyor. Birçok sürücü tarafından doğru kullanılmayan emniyet kemeri, ölüm oranını arttırıyor. Sürücülerde emniyet kemeri bilincinin oluşması gerekiyor. Kaza anında araçtaki kişilerin daha az yara alması ya da yaralanmadan kurtulması için sadece hava yastığının açılması önemli değil. Emniyet Kemeri’nin de takılı olması gerekir. Sürücülerimiz emniyet kemerini takmadan trafiğe çıkmamalı. Bunu bir alışkanlık haline getirmeli. Hiçbir şey insanın canından önemli değildir."
Şeker, bazı sürücülerin hayatlarını hiçe sayarak yasak olmasına rağmen emniyet kemeri tokası kullandığını anımsatarak, bunun çok yanlış olduğunu dile getirdi. (Savaş Eskici)