Süt fiyatları düşünce, köylüler umudu Vali Coş'a bağladı

Süt üreticileri köylüler, sütlerin alım fiyatının düşmesinden ve bu durumun aile ekonomilerini başta olmak üzere işlerini de derinden etkilediğinden yakınıyorlar.

Sütlerinin alınmama korkusu nedeni ile resim çekilmekten ve isimlerini vermekten çekinen bazı köylüler gazetemize yapmış oldukları açıklamalarda şunları söylediler;
“Yıllardır biz köylüler olarak sütle-rimizi mandıracılara verip karşılığında paralarımızı alarak aile geçimimize katkıda bulunuyoruz. Ancak son aylarda bu konuda sıkıntılarımız öylesine arttı ki bunu sadece biz köylüler biliriz. Bakınız son bir ay öncesine kadar mandıracılar sütlerimizin kilosunu 70 kuruştan alırken hepsi birleşmiş şimdi 51 kuruş gibi düşük bir fiyatla alıyor.
Buna karşılık marketlerde peynir ve yoğurt fiyatlarında bir düşüş olmadığı gibi yem fiyatları da aynı şekilde yerinde sayıyor. Herkes krizden bahsediyor. Evet Ülkemizde bir kriz yaşanıyor, bu kriz dünya krizi ve krizi ranta çevirmek isteyen bazı kesimlerin artık insaf edip bizleri düşünmesi gerekir.
Bunu bahane eden mandıracılar süt fiyatlarını düşürüp biz köylüleri öldürmek istiyor. Şunu açık ve net söylüyoruz. Eğer köylü biterse hayvancılık sektörü tamamen yok olacağından ülke ekonomisi büyük zarar görecektir. Şu anda süt para etme-yince Köylü damızlık hayvanlarını kesip satmaya başladı.İnanın kahveye çıkacak çay paramız olmadığı gibi Kırklareli’nde çarşamba pazarına gidemez olunca evde aile huzurumuzda kalmadı” diyerek son çarenin Vali Hüseyin Avni Coş olduğunu belirttiler.
Köylüyü ancak Vali’nin girişim ve yardımlarının kurtaracağına inanan köylüler; “Sayın Kırklareli Valimiz Hüseyin Avni Coş daima Köylünün yanında ve hizmetinde bulunan bir mülki amirdir.
Bizim bu acil sorunumuza Ziraat Odası ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği sahip çıkmadığı gibi bu konuda şu ana kadar hiç sesleri çıkmadı. Bu nedenle bizler Sayın Valimize buradan sesleni- yoruz. Vilayette Mandıracılar, Ziraat odası ile damızlık sığır yetiştiricileri birliği yöneticilerinin yanı sıra biz köylü vatandaşlarımızı da davet ederek bir toplantı düzenleyip, köylünün süt fiyatları sorununu çözmesini istiyoruz.”di yerek Vali’ye güvendiklerini dile getirdiler. (ak)