"Süt Sığırcılığı ve Besi Tesislerine" Meclis'ten onay

'Süt Sığırcılığı ve Besi Tesislerine' Meclis'ten onay

Kırklareli Il Genel Meclisi'nin Nisan ayı dördüncü birleşimi dün Kırklareli Il Özel Idaresi Il Genel Meclisi salonunda yapıldı. Yoklama ve geçen birleşime ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan birleşimde gündemin üçüncü maddesi olan Il Genel Meclisi'nin 05.03.2009 tarih ve 33 sayılı kararına istinaden, ilimiz Pınarhisar ilçesi Akören Köyü dar yol mevkiinden E19D07A pafta 106 adına kayıtlı taşınmaz üzerinden "Sür sığırcılığı ve besi tesisi" kurulması amacı ile hazırlanan 1/100 ölçekli uygulama imar planı ve 1/5000 ölçekli nazım imar planlarının incelenmesi hususunda imar ve bayındırlık komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü.  

Madde ile ilgili olarak söz alarak konuşan AKP grup başkanı Yurdaer Ulus "Malumunuz bu geçen döneme ait bir rapor. Geçen dönem aramızda olan değerli ağabeyimiz Ibrahim Tezan aramızda olsaydı maddenin çet raporu olması durumunda onay verelim diyecekti. Ben kendisine meclisimizdeki Lüleburgazlı arkadaşlar aracılığıyla selamlarımı iletiyor, maddeye olumlu oy vereceğimizi belirtmek istiyorum." Dedi.

Ulus'un ardından ise CHP grup başkanı Hasan Dağ söz alarak "Çok ummalı bir çalışma yapılmış. Bu çalışmayı yapan meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizlerde grup olarak maddeye olumlu oy vereceğiz." Dedi.

Her iki grup başkanının da madde ile ilgili olarak görüşlerini belirtmesinin ardından ise söz alan meclis üyesi Kemal Çağlar Bu tesisler yapılıyor, fakat bu tesislerde barınan hayvanların pisliği, dışkısı nereye atılıyor. Bu konuda vatandaşlar dışkıların derelere atıldığı ve balıkların öldüklerini söylediler. Genel anlamda ağırların vereceği zararlar inceleniyor mu?" dedi.

Çağlar'ın konuşmasının ardından Il Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tuna Soykan söz alarak "eski muhtarımızın yaşadığı bir sorunu belirtti. Bunu yarın yapılacak olan birleşimde daha detaylı bir şekilde görüşmemiz daha faydalı olacaktır." Dedi.

Daha sonra ise gündemin üçüncü maddesi oylamaya sunularak oy birliğiyle kabul edildi.

Üçüncü maddenin görüşülüp kabul edilmesinin ardından ise gündemin dördüncü maddesi olan Il Genel Meclisi'nin 05.03.2009 tarih ve 33 sayılı kararına istinaden ilimiz Lüleburgaz ilçesi Celaliye köyünde E18-C-23-D pafta, 4019 parsel numaralı 92600.00 metrekare yüzölçümlü tapuda BNG Tarım Hayvancılık Gıda Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Adına kayıtlı taşınmaz üzerinden "Süt besi sığırcılığı tesisi" kurulması amacı ile hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve 1/5000 ölçekli nazım imar planlarının incelenmesi hususunda imar ve bayındırlık komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü.

Dördüncü madde ile ilgili olarak söz alan AKP grup Başkanı Yurdaer Ulus "Ben yine bu raporu hazırlayan geçen dönemde imar komisyonunda bulunan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Madde ile ilgili grup olarak olumlu oy kullanacağımızı belirtmek istiyorum." Dedi.

Yurdaer Ulus'un konuşmasının ardından CHP grup başkanı Hasan Dağ söz alarak "Bende bu raporun hazırlanmasında emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Grup olarak olumlu oy kullanacağımızı belirtmek istiyorum." Dedi. Her iki grup başkanının konuşmalarının ardından madde oy birliğiyle kabul edildi.

Daha sonra ise gündemim beşinci maddesi olan Il Genel Meclisi'nin 05.03.2009 tarih ve 35 sayılı kararına istinaden ilimiz Lüleburgaz ilçesi Celaliye Köyü, Ağılsırtı mevkiinden 7-8 pafta 1134 parsel numaralı 23500.00 metrekare yüzölçümlü tapuda Ali Yıldız adına kayıtlı taşınmaz üzerinden "Süt ve besi tesisi" kurulması amacı ile hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve 1/5000 ölçekli nazım imar planlarının incelenmesi hususunda imar ve bayındırlık komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü.

Beşinci madenin okunmasının ardından ise meclis üyesi Kemal Çağlar bir sözlü önerge vererek "Tesislerdeki hayvan dışkılarının gelişi güzel atılıp atılmadığı konusunda inceleme yapılmasını istiyorum." Dedi.

Kemal Çağlar'ın sözlü önergesinin ardından ise Çetin Şinikoğlu da bir sözlü önerge vererek "Köylerde yaşayan vatandaşlarımızın da bu tesislerin kurulması hakkında düşüncelerinin görüşlerinin alınmasını talep ediyorum." Dedi.

Balkan Mehmet Tuna Soykan Çetin Şinikoğlu'nun verdiği önergenin Kemal Çağlar'ın verdiği önerge ile birlikte görüşüleceğini söyledi.

Daha sonra ise madde ile ilgili olarak görüş bildiren meclis üyesi Enver Tuna "seçim gezilerimizde gittiğimiz köylerde bu yerlerin köylere yakın olduğunu sağlık açısından köylüye zarar verdiği ve kötü kokular yaptığı söylendi." Dedi. Enver Tuna'nın konuşmasının ardından söz alarak konuşan meclis üyesi Behçet Şen "Bu şikâyetler olacaktır. Çünkü çiftlik anlayışı çok farklı bir anlayış. Lüleburgaz'da yoğun bir yığılma oluşmuştur. Bu çiftilikler yararlı ve zararlı olmak üzere iki şekilde değerlendirilir. Yarınki gündemimizde bu konuyu daha geniş bir şekilde değerlendireceğiz." Dedi.

Beşinci madde ile ilgili olarak görüşlerin belirtilmesinin ardından meclis üyelerinin oylarıyla gündemin beşinci maddesi kabul edildi.

Gündemde yer alan tüm maddelerin görüşülmesi ile Kırklareli Il Genel Meclisi'nin Nisan ayı dördüncü birleşimi son buldu. Meclis üyesi Hasan Dağ Türk polis teşikilarının 164. kuruluş yıldönümünü kutladı. Kırklareli Il Genel Meclisi'nin Nisan ayı beşinci ve son birleşimi meclis üyelerinin kendi ilçelerinde Türk Polis Teşkilatının 164. kuruluş yıldönümüne katılacak olmalarından dolayı saat 11.30'da yapılması planlandı.