Süt üreticilerine kolay kredi

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği ve Hayrabolu Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Keskin, birlik üreticilerine kolay kredi imkanı sağladıklarını bildirdi.



Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, Trakya'daki süt üretici birlikleri başkanları ile Ziraat Bankası Bölge Baş Müdürü İbrahim Turgutalp'in Malkara'da yaptıkları toplantıda Ziraat Bankası ile Süt Üreticileri birlikleri arasında uygulamaya konulması düşünülen protokolü müzakere etmek üzere bir araya geldiklerini belirtti.
Ziraat Bankası tarafından hayvan sahibi üreticilere en az 10 baş büyük hayvan olmak üzere 2 yıl ödemesiz toplam 7 yıl faizsiz yatırım ve işletme kredisi uygulamasının devam etmekte olduğunu bildiren Keskin, protokol  sayesinde süt üretici birlikleri üyelerinin bu krediyi kullanırken tarla ipoteği vermesine gerek kalmayacağını, bankanın isteyeceği bir kefil ve süt bedellerinin teminat olarak kabul edileceğini ifade etti.
Keskin, şunları kaydetti:
''Burada üreticilerimizin karşılaştığı en önemli problem teminat olarak istenen gayrimenkul ipoteğidir. Hazırladığımız protokol ile bankanın teminat olarak gayrimenkul ipoteği yerine sadece süt üreticileri birlikleri üyelerine mahsus olmak üzere kefilli (kefalet) ve süt bedellerini teminat olarak kabul edilecektir.'' aa