"Taekwando bir dövüş sporu değil, bir arkadaşlık sporudur"

'Taekwando bir dövüş sporu değil, bir arkadaşlık sporudur'

15-18 Ocak 2009 tarihinde Antalya'nın Alanya ilçesinde yapılan Batı Grubu Taekwondo Şampiyonası'nda Yaşar Cihangir'in öğrencileri yine büyük bir başarıya imza atmışlar, ilimizi en iyi şekilde temsil etmişlerdi. Elbette bu başarıda öğrencilerin olduğu kadar, Milli Antrenör Yaşar Cihangir’in de büyük katkıları göz ardı edilemez.

Milli Taekwando Antrenörü Yaşar Cihangir, yaptığı açıklamada gençlerin sporu hayatlarının bir parçası olarak kabul etmeleri gerektiğini vurguladı. Özellikle okul çağındaki gençlerin derslerinden arta kalan zamanlarında spora yönelmeleri gerektiğini söyleyen Cihangir, gelişme çağındaki çocuklara çok önemli mesajlar verdi.

Türk Milli Takımımıza sayısız sporcu yetiştiren ve Milli Takımın başında Uluslararası Şampiyonluklar yaşamış olan Yaşar Cihangir Taekwandonun bir dövüş sporu olmadığını hatta bir arkadaşlık, bir kaynaşma sporu olduğunu önemle belirtti.

Kırklareli’nde 60 Taekwando öğrencisi ile çalışmalarını ara vermeden sürdüren Yaşar Cihangir; özellikle okul çağında olan herkesin sabahtan akşama kadar ders çalışmalarına gerek olmadığını, ancak bunun yanında sokaklarda da boş boş gezmemeleri gerektiğini, spora da zaman ayırdıkları sürece yaşamlarının daha düzenli seyredeceğini ifade etti.

Batı Grubu Taekwondo Şampiyonası sonunda, Ilimiz sporcularından Sabahat Fulya Yıldızdal, Çiçek Cihangir, Güler Tezer, Muhammet Ömer Şimşek ve Elif Kay 12-15 Şubat 2009 tarihinde Antalya'da yapılacak olan Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandılar.