Taekwondo'cular yine yüzümüzü güldürdü

Taekwondo'cular yine yüzümüzü güldürdü

6-9 Mayıs tarihleri arasında Mersin'de yapılan üniversiteler arası Türkiye Taekwondo Şampiyonası'na katılan Cihangir hocanın sporcularından Uysal kardeşler bir gümüş, bir bronz madalya alarak üniversitelerini ve ilimizi en iyi şekilde temsil etmenin gururuyla ilimize döndüler. Şampiyona’da; 59kg’da F.Gizem Uysal Türkiye üçüncüsü, Gamze Uysal ise 67kg’da Türkiye ikincisi oldu.

2000 yılından bu yana Yaşar Cihangir hocanın yanında taekwon-do yapan Uysal kardeşlerden, Gamze Uysal madalya koleksiyonuna bir madalya daha ekledi. Defalarca Türkiye şampiyonu, ikinci ve üçüncülükleri bulunan Gamze Uysal ülkemizi Uluslar arası maçlarda temsil etmiş, kupa ve madalyalar kazandırmış; başarılı milli sporcularımızdan birisi. Halen Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği 2. sınıfında okuyan Uysal, Istanbul Büyükşehir Belediyesi spor kulübünün sporcusu. Gamze Uysal yaptığı açıklamada; “Şampiyon olamadığım için üzgünüm.

Daha fazla çalışmam gerektiğinin bilincindeyim. Hedefim bu yıl Sırbistan'da yapılacak Üniversite Olimpiyatlarına katılmak. Ankara'da yapılması beklenen milli takım seçmesine girip, bu şampiyonada ülkemi temsil etmek istiyorum” dedi.

59 kiloda mücadele edip, Türkiye 3. olan F.Gizem Uysal da ablasıyla beraber bu spora başladı. Eğitimine Trakya Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümü 1. sınıfında devam eden Uysal, halen Cihangir Taekwondo Spor kulübünün sporcusu.

Hedefi milli takım olan Gizem Uysal, derslerinden ve sınavlarından çalışmaya fırsat bulamadığı halde, yetersiz bir çalışmayla bu şampiyonaya katıldığını belirtti ve çok çalışarak şampiyon olacağını söyledi.

Milli antrenör Yaşar Cihangir ise yaptığı açıklamada; “Bu kızlarımızla 9 yıldan bu yana birlikte çalışıyorum. Onların üniversitede istedikleri bölümleri okumaları aynı zamanda sporda da başarılı olmaları bizleri memnun etmiştir.

Çalışmalarına ara vermeden devam ederek ileride büyük başarılar kazanacaklarından hiç şüphem yok. Böyle sporcularımızın olması diğer küçük sporculara örnek olması açısından bizleri memnun ediyor. Kendilerine başarılar diliyorum” dedi. Sporcu velileri ise; “Durmadan, bıkmadan mücadele ederek; ter akıtıp, emek harcayan Hocamız Yaşar Cihangir'e minnet borçluyuz. Iyi ki varsın Yaşar Cihangir Hocam” diyerek kendisini kutladılar.