Taksiciler kan ağlıyor

Taksiciler kan ağlıyor

Kırklareli Merkez Ilçedeki özel taksi durakları son yıllardaki en kötü günlerini yaşıyor. Ekonomik krizinde etkisiyle işlerin iyice düşüşe geçtiğini belirten taksiciler, mesleklerinin süpürgecilik ve terzilik gibi yok olma tehlikesi yaşadığını belirttiler.

Son yılların en durgun iş piyasasını yaşadığının altını çizen özel taksi sahipleri, bu konuda yetkililerden somut adımlar bekledikleri belirttiler.   Kırklareli Uluslararası ve Şehirlerarası Otobüs Garı’nda Otogar Taksi adı altında hizmet verdiklerini belirten Otogar Taksi Başkan Ibrahim Togay, işlerin azlığından, neredeyse, mesleklerini bırakma noktasına geldiklerini belirtti.

Togay yaptığı açıklamada şunları kaydetti; ”Işlerimiz çok bozuk. Garajdaki minibüsler de bizlerin işlerine çok engel oluyor. Çorlu, Lüleburgaz ve Babaeski otobüsleri yolcuları evinden alıp, evine kadar bırakıyor. Bu durumda bize de iş kalmıyor. Otogar Taksi Kırklareli’nin 7 gün 24 saat nöbetçi taksisi ile hizmet veren tek yeridir.

Bu konuda yetkililerden yardım bekliyor, gereğinin yapılmasını istiyoruz. Yoksa sıralarımızı satıp, mesleğimizi bırakacağız. Minibüsler işlerimizi köreltti. Sayın başkanımız Cavit Çağlayan ile bu konuda görüştük. Bizi yine eski yerimize almasını istedik. Eski yerimize dönersek, işlerimizin açılacağını düşünüyorum.”dedi.