Tanju Çolak'tan Belediyelere Seminer

Efsane futbolcu ve spor yazarı Tanju Çolak, Marmara Belediyeler Birliği'nde 'Spor Altyapısının Geliştirilmesinde Belediyelerin Rolü' başlığıyla, Doç. Dr. Recep Bozlağan'la birlikte seminer verdi. Programın sonunda kendisine hediye edilen 'Yerel Seçimler ve Siyasi PR' isimli kitabı alan Tanju Çolak, 'İleride siyasete girebilirim' diyerek, siyasi partilere yeşil ışık yaktı.

 

HABER MERKEZİ


Birbirinden seçkin isimlerin yanı sıra uzmanları, akademisyenleri ve tanınmış simaları ağırlayarak eğitim seminerlerini sürdüren Marmara Belediyeler Birliği, bu kez de Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdırmış olan ve Avrupa Gol Kralı Tanju Çolak’ı ağırladı. Tanju Çolak’tan önce söz alan Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Recep Bozlağan, yönetmelikler hakkında kısa bir bilgi verirken, belediyelerin gençlik ve spor komisyonları üzerinden birçok sportif faaliyet yapabileceğini belirtti.

“AVRUPA’DA, ESKİ FUTBOLCULAR KOORDİNATÖR YAPILIYOR”

İzmir, Samsun ve Bartın’da açtığı ‘Tanju Çolak Futbol Akademileri’ ile eğitim vermeye başlayan Tanju Çolak, ‘Spor Altyapısının Geliştirilmesinde Belediyelerin Rolü’ başlığıyla düzenlenen seminerde önemli açıklamalarda bulundu. Tanju Çolak, “Çocuklarımızın sokaktan kurtulması için belediyelere önemli görevler düşüyor. ABD ve Almanya başta olmak üzere birçok gelişmiş ülkede, spor konusunda belediyeler büyük icraatlar yapıyor. Türkiye’deki belediyelerin çoğu ise çocuklara yönelik göstermelik spor faaliyetleri yapıyor. Özellikle Avrupa ülkeleri, eski futbolcuları koordinatör yapıyor. Böylece genç sporcular, tecrübeli ağabeylerini örnek alıyorlar ve derslere daha büyük bir istek ve şevkle katılıyorlar” dedi.

“BABAMLA KARPUZ TARLASI ÇAPALARDIK”

Futbolculara psikolojik eğitim verilmesi gerektiğini de ifade eden Tanju Çolak, “Belediyeler tarafından genç sporculara yönelik profesyonel eğitim verilmesi ve bu süreçte psikoloji eğitimi verilmesi de gerekiyor. Genç sporcular, profesyonellikten uzak yetiştiği için, parayı bulduktan sonra kendini kaybediyor. Benim de geçmişte bazı hatalarım oldu. Ben de profesyonel bir eğitimden geçmedim. Babamla birlikte Bafra’da karpuz tarlası çapaladığım yıllarda, mahalle arasında top oynaya oynaya kendimi geliştirdim. Günümüzde de profesyonel futbolcuların büyük çoğunluğu yokluktan gelme ve birdenbire parayı bulduktan sonra psikolojileri bozuluyor. Profesyonel eğitimle bunun engellenmesi gerekiyor” diye konuştu.

BELEDİYELERDEN YOĞUN KATILIM

Son derece renkli geçen ve İstanbul’daki ilçe belediyelerinin tam kadro temsil edildiği seminere, Bursa’dan Sakarya’ya, Çanakkale’den Edirne’ye çok sayıda belediyenin, başkan yardımcısı ve sportif konularda yetkili birim müdürü ile danışmanı da katıldı. Etkinliğin sonunda Marmara Belediyeler Birliği Encümen Üyesi ve Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak tarafından Tanju Çolak’a çini işlemeli tabak hediye edildi. Marmara Belediyeler Birliği’nden yapılan açıklamada, ‘Spor Altyapısının Geliştirilmesinde Belediyelerin Rolü’ başlıklı seminerlere, tanınmış sporcularla devam edileceği açıklandı.

SİYASETE YEŞİL IŞIK
Programın sonunda, içeriği ve yüksek satış rakamlarıyla dikkat çeken ‘Yerel Seçimler ve Siyasi PR’ kitabı hediye edilen efsane futbolcu Tanju Çolak, “Geçmiş zamanlarda bazı teklifler aldım ama olumsuz yanıt verdim. İlerleyen yıllarda, teklif gelmesi durumunda siyasete girebilirim” dedi. (yy)