Tarihimiz yıpranmaya devam ediyor

Tarihimiz yıpranmaya devam ediyor

İlimizin tarihi mirasını yıllardır içinde barındıran Yayla Mahallesi mevcut tarihi eserlerini her geçen gün kaybetmeye devam ediyor. Eski yıllarda yapılan ve günümüze kadar gelen tarihi evler yok olmaya başlamış. Restorasyon yapılmayı bekleyen bakımsız bir çok ev Yayla Mahallesi’nde öylece duruyor.

Bu durumu Ergün yaşayan bazı mahalle sakinleri eski evler için şunları söylüyor; “Bizler Yayla mahallesinde yıllardır yaşıyoruz ve hergün bu evlerin yok oluşunu izlemek bizleri çok üzüyor. Atalarımızdan bugünlere kadar gelen bu güzelim eserlerimizin yok olamaması için hiç bir şey yapamıyoruz.

 Evlerin sahiplerı nedendir bilinmez evleri ile hiç ilgilenmiyorlar.

Bazı evler ise devalet malı olmasına rağmen ilgisizlikten yok olmaya başladı. Bazı evler ise kötü amaçlar açısından kullanılıyor.

 Eski insanların Kırklareli halkına bıraktığı tarihi değerlere sahip çıkmak yerine yok etmek bazılarının kolayına geldiğinden bu durum hep böyle devam edecek.

Hiç bir zaman bu konuya bir dur diyen olmayacak. bu durumdan böyle bir sonuç çıkmaktadır” diyerek eski evlerin vahim haline dikkat çektiler.