Tarım Festivali'nde muhteşem final

Tarım Festivali'nde muhteşem final

Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’nde Belediye Başkanlığınca bu yıl 39’ncusu düzenlenen "Tarım Festivali" geçtiğimiz Pazar gününün gecesi gerçekleştirilen Volkan Konak konseri ile muhteşem bir final yaptı. Cumartesi gecesi sahne alan, ünlü pop müzik sanatçısı Kutsi de Babaeski’yi sallarken, ilçe bu yıl da bomba gibi bir festivale ev sahipliği yapmış oldu.

Kutsi şarkıları, Babaeski’yi coşturdu

Festival kapsamında 8 Ağustos Cumartesi günü bestekâr, söz yazarı ve Türk Pop Müziği Sanatçısı Kutsi, muhteşem bir konser verdi.

Büyük bir coşku ile devam eden Festival'in üçüncü gününde, pop müzik sanatçısı Kutsi, Gündüz Onat Festival alanında sahne aldı. Festivalin 3’ncü günü gece etkinlikleri programında yer alan ünlü sanatçı Kutsi, muhteşem bir performans ile göz doldurdu.

Sanatçı, kendi şarkılarını ve değişik sanatçılara ait şarkılarını seslendirdiği konserde romantik ve slow parçalardan oluşan değişik ses ve yorumu ile sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı. Kutsi'nin sahneye çıkması ile coşan Babaeskililer, gece boyunca şarkılarına eşlik ederek, yerlerinde duramadılar. Sahnede yaklaşık iki saat kalan sanatçı, halkın coşkulu tezahüratları altında sevilen şarkılarını seslendirdi.

Konser alanını dolduran sevenlerinin isteklerini kırmayan Kutsi, Özel bir TV programında beğeni ile izlenen "Doktorlar" dizisin bittiğini ama çok yakında yeni bir proje ile tekrar ekranların karşısına çıkacağını belirtti. Alçak gönüllü tavırlarıyla dikkat çeken Sanatçı "Aynadaki Yüzünün Karşılığı Benim" adlı şarkısıyla gönüllere taht kurdu.  Sanatçı Kutsi, ayrıca programında vokalist'ine de bir şarkı söyletti. Konser sonunda, Belediye ve Festival Komitesi Başkanı Abdullah Hacı, sanatçı Kutsi'ye gecenin anısına gümüş bir plaket verdi.

Kutsi'nin konserini, önceki dönem CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Belediye ve Festival Komitesi Başkanı Abdullah Hacı, Belediye Meclis Üyeleri eşleri ile birlikte izlediler. Gece geç saatlere kadar devam eden konser olaysız bir şekilde son buldu.

Ve muhteşem final

39’ncu Babaeski "Tarım Festivali" muhteşem bir final ile kapandı. Festivalin son gecesinde, ünlü sanatçı Volkan Konak, yüreğe dokunan şarkıları ile tüm Babaeskililere, tam bir müzik ziyafeti yaşattı. Sadece Babaeskililer değil, Trakya’nın birçok kesiminden vatandaşlar, bu konseri izlemek için Gündüz Onat Festival alanını doldurdular. 9 Ağustos Pazar günü, yani festivalin son gününde, ilk olarak oldukça keyifli bir dizi animasyon gösterisi gerçekleştirildi.

Saat 18.30’da festival alanında düzenlenen gösterilerin ardından ise gece etkinlikleri start aldı. Saat 21.30’da başlayan etkinliklerin ilki; “Gürbüz Çocuk yarışması” oldu. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından, Hay-Boys Break Dance Grubu’nun gösterileri geceye ayrı bir renk kattı.

Kırklarelili yazar ve şairlerin şiir dinletisi ise; festivalin en anlamlı etkinliklerinden birisiydi. Kırklareli Şair-Yazar ve Sanatçılar Derneği Başkanı Mustafa Ermiş ve ilimizin yetiştirdiği ünlü şairler; Mülayim Tirfil ile İsmail Alabayırlı, okudukları birbirinden güzel şiirler ile gecenin en beğenilen etkinliğine imza attılar.

Havai Fişek gösterilerinin ardından sahneye çıkan Ünlü Sanatçı Volkan Konak'ın konserini, CHP Kırklareli Milletvekilleri Turgut Dibek, Tansel Barış, CHP Edirne Milletvekili Rasim Çakır, Babaeski Kaymakamı Mustafa Demir, Garnizon Komutanı Is.Kd. Alb. Murat Mayda, Belediye ve Festival Komitesi Başkanı Abdullah Hacı, önceki dönem CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Tuncay Sancak, Ilçe Jandarma Komutan Vekili J.Kd. Bçvş Raşit Polga Kırklareli, Vize, Havsa, Pehlivanköy Alpullu, Sinanlı, Büyükmandıra Belediye Başkanları, Il Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Kamu yararına çalışan Kurum ve Kuruluşların Temsilcileri ve çok sayıda davetli izledi.

Son günlerin popüler şarkısı “Göklerde Kartal Gibiyim” ve daha birçok güzel parçasını Babaeskililer için söyleyen ünlü özgün müzik sanatçısı Volkan Konak, sahnede yaklaşık 3 saat kalarak, muhteşem bir performans sergiledi. Konak, seslendirdiği şarkıların yanı sıra, yaptığı esprilerle de herkesi kahkaya boğdu. Festivalin son gecesinde sahne alan ünlü sanatçıyı yaklaşık 10 bin kişi ayakta izledi.

Konser sonunda, Belediye ve Festival Komitesi Başkanı Abdullah Hacı, sanatçı Volkan Konak’a gecenin anısına gümüş bir plaket verdi.

Hacı; “Bu Festival Babaeski halkının ruhu ile kurulmuştur”

6 Ağustos 2009 Perşembe günü büyük bir coşku ile başlayan ve 4 gündür ilçenin ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamına da önemli bir katkı sağlayan Festivalin kapanış konuşmasını yapan Belediye ve Festival Komitesi Başkanı Abdullah Hacı, şunları söyledi;

“39 Yıl önce bin bir zahmetle kurulan Festivalimiz bugün Trakya'nın en etkin organizasyonudur. Tarlada çalışan Trakya köylüsü harmanını bu festivale göre ayarlamakta, hatta Almanya'da başka yabancı ülkelerde çalışan Türk işçileri dahi Babaeski tarım festivaline göre izinlerini almaktadır. Bu festivali 39 yıl önce efsane Belediye Başkanımız rahmetli Gündüz Onat ve arkadaşları o günün şartları göz önüne alındığında çok zahmet çekerek kurmuşlardır. Babaeski Tarım Festivali, Istanbul'da bir matbaaya renkli afişler bastırılarak kurulan festivallerden değildir. Bu Festival Babaeski halkının ruhu ile kurulmuştur. Bu festival ayni zamanda Babaeski halkının ve tarladaki çiftçinin ruhunu temsil etmektedir. Festival alanımızda bastığınız çimlerden, oturduğunuz banklara, koltuklara kadar her şeyin sahibi Babaeski halkıdır. Festivalimizin asıl amacı tarımın sorunlarına çözüm bulmak, tarımın önemini kavratmak, kentte oturanlarla, köyde oturanları kaynaştırmak, birlik ve beraberliği sağlamaktır.

Değerli Babaeskililer Belediye Başkanı olarak sizin yüzünüzde gülümseme gördüğümde sizin mutlu olduğunuzu hissettiğimde benim için festival başarılı olmuş demektir. Sadece böyle özel günlerde değil yılın her günü saati sizlerin mutluluğu için çalışacağıma size söz veriyorum. Her sabah saat 05.00 te yataklarından kalkıp Lüleburgaz'a Çorlu'ya fabrikalara giden gençlerimiz olduğunu biliyorum. Onlar sabah 06.00'da servis aracı beklerken, benim Belediye Başkanı olarak rahat etmem mümkün değildir. Bende göreve geldiğimden bugüne kadar, Cumartesi, Pazar dahil olmak üzere her gün sabah saat:05.00'te kalktım ve sabah 05.00'te görevime başladım, görevim bitinceye kadar da her sabah 05.00'te kalkmaya devam edeceğim.

Değerli çiftçi kardeşlerim, festivaller kutsal eğlencelerdir, yemekler yenilir, eğlenilir, miktarı ne olursa olsun verdiği hasat dolayısı ile Tanrıya şükredilir. Birlik beraberlik ve dostluklar sağlamlaştırılır. Festivallere siyasetin karıştırılmaması gerekir. Belediye Başkanı olarak görev yaptığım sürece de Babaeski Tarım Festivali'ni siyasetten uzak tutacağım. Sıkıntılarınız olduğunu biliyorum. Ama sizin sıkıntılarınızın çoğu örgütlü olmamanızdan kaynaklanmaktadır. Örgütlü güç en büyük güçtür. Yasaların imkân verdiği ölçüde örgütlenin, birlikler kurun, tüccara, fabrikatöre malınızı tek tek değil, birlikleriniz vasıtası ile verin, pazarlık gücünüzü arttırın. Tüccara malınızı tek başınıza verirseniz, malınızı devamlı ucuza satarsınız. Bu nedenle yasalara uygun olarak örgütlenin ve ürününüzü değerine satın. Festivalimize her gün yaklaşık 20 bin ziyaretçi katılmıştır. Ilçemiz ekonomik bakımından bir canlılık kazanmıştır. Bundan sonraki festivalleri de Babaeski halkı ile birlikte karar vererek, sizlerin önerileri ve görüşleriniz doğrultusunda gerçekleştireceğiz.”