Tarım Il Müdürlüğü çay ocağı yeniden ihale edilecek

Tarım Il Müdürlüğü çay ocağı yeniden ihale edilecek

Kırklareli Tarım Il Müdürlüğü’ne ait çay ocağının bugün tekrar ihale edileceği öğrenildi. Ancak alınan bilgilere göre, ocağın eski işletmecisi S. Şahiner’in, eski Tarım Il Müdürü Murat Yıldız tarafından yeniden açılacak ihaleye girmesinin engellendiği konusundaki iddiası, kafalarda soru işareti yarattı.

Bürokratik bir yanlış anlaşılmanın olduğunu tahmin ettiğimiz olayda, eski işletmeci S. Şahiner’de her vatandaş gibi katılım hakkına sahip.

Mülkiyeti, Kırklareli Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait olan 12 m2 çay ocağı, daha önce gazetemiz sayfalarında yer verdiğimiz haberlerle gündeme gelmişti.

Çay ocağının o zamanki işletmecisi S. Şahiner, eski Tarım Il Müdürü Murat Yıldız ve AKP Kırklareli eski Il Başkanı Ahmet Ibrikçi’yi kişisel rant iddialarıyla suçlayarak, çay ocağını, başkalarına peşkeş çekmek istemelerinin kurbanı olduğunu iddia etmişti. Çay ocağı 7 Nisan tarihinde boşaltılmış, ayrıca S. Şahiner’in kira uzatım talebine bir cevap vermeyen Milli Emlak Müdürlüğü, ocağı yeniden ihale etme konusunda da herhangi bir işlemde bulunmamıştı.

O zamanki işletmeci S. Şahiner, çay ocağının herhangi bir bilgilendirme yapılmadan başkasına devredileceğini öğrenmesinden sonra, Milli Emlak Müdürlüğü’ne işletme süresinin uzatılması talebiyle bir dilekçe vermiş; 1 ay sonra gelen cevapta ise, 13 seneden beri çay ocağının işletmeciliğini yapan ve kontratları 1'er senelik periyodlarla yenilenen Şahiner'in sözleşmesinin iptal edildiği bildirilmişti.

Geçen zaman zarfında kapalı tutulan çay ocağı ihaleye çıkarılmamış, il müdürlüğü personeli de bu konudan dolayı büyük sıkıntı yaşamıştı. Murat Yıldız’ın Muş’a gitmesi ve Edirne Tarım Il Müdürü Erdinç Yazıcı’nın ilimize atanmasının ardından gerekli çalışmalar yapıldı ve çay ocağı önümüzdeki günlerde tekrar ihale edilmeye hazırlandı. Daha önce müdürlük binasının girişinde sağda 12m2 lik bir bölgede olan çay ocağının, yapılan çalışma ve değişiklik neticesinde artık daha geniş, ferah ve hijyenik bir bölümde, 40 m2 lik bir alanda hizmet vereceği de edinilen bilgiler arasında. Ancak bu aşamada S. Şahiner’in iddiaları hayli dikkat çekici. Şahiner, tekrar ihaleye girmek istediğini ancak, talebinin gerçekleşmemesi için önüne bir sürü bürokratik engellerin konduğunu, bu konuda tayin olan il müdürünün gerekli alt yapıyı hazırlayarak gittiğini, bu şartlar altında çay ocağının ihalesine bile giremeyeceğini ifade etti.

Konuyla ilgili telefonla bilgi aldığımız Kırklareli Milli Emlak Müdürü, mülkiyetin hazineye ait olmasına rağmen, konunun tamamen Kırklareli Tarım Il Müdürlüğü insiyatifinde olduğunu, detaylı bilgi sahibi olmadığını ifade etti. Muhabirlerimiz ihale aşamasını da takip ederek, bu bilinmeyenli denklem haline gelen konunun gelişmelerini okurlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz.