Tarım Il Müdürlüğü'nün çay ocağı ihalesi dün gerçekleşti

Tarım Il Müdürlüğü'nün çay ocağı ihalesi dün gerçekleşti

7 Nisan 2009 tarihinden bu yana işletilmeyen ve birçok iddialarla sık sık gündeme gelerek gazetemiz sayfalarında yer alan Tarım Il Müdürlüğü’nün çay ocağı, dün gerçekleşen bir ihale ile yeni işletmecisine kavuştu.

Saat 10:00’da Kırklareli Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü’nün duruma yönelik salonunda gerçekleşen ihaleye 5 kişi katıldı. Gürler Gündoğ, Behçet Güçlü, Aynur Olcay, Kemal Şap ve Ahmet Oğuz’un katıldığı şeffaf, tarafsız ve profesyonel bir şekilde ilerleyen ihaleyi, Milli Emlak Müdürü Turan Kuruca yönetiminde, Müdür Yardımcısı Ali Korkmaz ve müdürlük memuru gerçekleştirdi.

3 yıllığına kiralanacak olan ve ilk yıl kira bedeli 1200 TL’den açılışı olan ihale, oldukça çekişmeli geçti. Açık artırma usülü yapılan ihalede ilk fiyatı Gürler Gündoğ verdi ve 1500 TL teklif etti. Sonrasında diğer katılımcılar da belli oranlarda artış yaparak teklifte bulundular. Ihaleden ilk çekilen olan Kemal Şap 4200 TL’den sonra yeni teklif vermeyeceğini açıkladı. 4 kişiyle devam eden ihalede, 5150 TL’den sonra yeni teklif vermeyen Behçet Güçlü, ikinci çekilen oldu. 7350 TL’den sonra da Aynur Olcay çekildi ve ihale Ahmet Oğuz ile Gürler Gündoğ arasında devam etmeye başladı. Teklif rakamlarında 50 TL artışlarla çekişmeye başlayan ikiliden galip gelen Gürler Gündoğ oldu. Ahmet Oğuz en son 7700 TL teklif yaptıktan sonra, bir daha artış yapamadı ve ihale 7800 TL ile Gürler Gündoğ’a kaldı.

Uzun zamandır çay ocağı işletmesinden mahrum kalan Tarım Il Müdürlüğü, yaklaşık 15 gün içerisinde bu konudaki hizmet eksikliğinden kurtulacak.

Gerekli çalışma ve hazırlıkların ardından eski yeri 12 m2 olan çay ocağı, 40 m2 lik yeni yerine taşınacak. Çay ocağı 7800 TL ile Gürler Gündoğ’a 1200 TL başlangıç bedeli ilk yıla mahsus olacak şekilde 3 yıllığına verilmiş oldu.

Işletmeci kira bedelini isterse peşin, isterse de ilkini peşin vermek üzere 4 eşit taksitte ödeyebilecek.