Tarımsal konularda üreticilerimize yönelik gece eğitim ve yayım toplantıları başladı

Tarımsal konularda üreticilerimize yönelik gece eğitim ve yayım toplantıları başladı

Çiftçilerimizin arazisinde olmadığı ve yoğunluklu olarak kahvehanelerde bulunduğu bu mevsimde, (Ocak-Şubat) üreticilerimize yönelik gelişmeleri, yenikleri ve duyuruları anlatmak ve aktarabilmek için Il ve Ilçe Tarım Müdürlükleri tüm Köy ve Beldelerimizde geceleri olmak üzere bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilmeye başladı.

Konu ile ilgili olarak, Tarım Il Müdürlüğü şu açıklamayı yaptı;

“Merkez ilçemizde programlanan bilgilendirme eğitim ve yayım toplantılarımız, 3 Belde, 40 Köy ve 2 mahallede olmak üzere 45 yerleşim biriminde gerçekleşecektir.

Toplantılarda;

Tarımsal Desteklemeler, Tarım Sigortaları,Il Özel Idaremiz destekli Meyvecilik ve Bağcılık Projeleri, Hayvanların kayıt altına alınmaları, Küpeleme ve ön soy kütüğü çalışmaları, Kimyasal ilaçların Reçetelendirilmesi, Kooperatif Projeleri, Gıda Denetimleri” gibi konular anlatılacak olmakla birlikte, Bakanlığımız görev alanı ile ilgili gelebilecek soru ve sorunlarda cevaplandırılacaktır.

Ilki, 11.01.2010 Pazartesi gecesi saat 19.00’da KAVAKLI beldemizde başlayan, anlatım ve soru-cevap şeklinde seyreden toplantımız saat 20.30 da sona ermiştir. Il Tarım Müdürlüğü teknik elemanları ile Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Ayhan ÇELIK’in de hazır bulunduğu etkinliğe yoğun çiftçi katılımı olmuş, toplantı sonrası çiftçilerimiz söz konusu toplantı için Il Tarım Müdürlüğümüz personeline memnuniyetlerini ifade etmişlerdir. 11.01.2010 pazartesi gecesi Merkez ilçede başlayan gece toplantıları Il genelinde 203 yerleşim biriminde  gerçekleştirilecek, sonuçları hakkında sitemizde bilgilendirme yapılacaktır.

Gerçekleştirilecek toplantılar Ilimiz çiftçilerinin yararına olacağından, üreticilerimizin toplantılara katılımlarını önemsiyoruz.