Tarımsal Yayım ve danışmanlık hizmetlerine destekleme ödemesi yapılmasında müracaatlar uzatıldı

Tarımsal Yayım ve danışmanlık hizmetlerine destekleme ödemesi yapılmasında müracaatlar uzatıldı

Ülkemizin tarımsal yayım ve danışmanlık sisteminin çoğulcu, etkin ve verimli bir yapıya kavuşmasını sağlamak üzere, tarımsal danışmanlık hizmeti satın alan çiftçilerin/tarımsal işletmelerin desteklenmesi amacıyla "Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair tebliğ" 21/05/2009 tarih ve 27234 sayılı Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Müracaatlarda son başvuru tarihi 18/08/2009 tarihi itibariyle sona ermişti. Ancak Kırklareli Tarım Il Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre 27/09/2009 tarih ve 27359 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" ile son başvuru tarihi 30/10/2009 mesai bitimine kadar uzatıldı.

Ayrıca ilimizde bugüne kadar Kırklareli Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği ile Lüleburgaz Ilçesi Celalıye Köyünden Serbest Tarım Danışmanı Tekniker Kerem Karakaya ve Lüleburgaz Ilçesi Sakızköy Beldesinden Serbest Tarım Danışmanı Mühendis Mustafa Cem Karaca’nın Tarımsal Danışmanlık yetki belgesi aldıkları kaydedildi.