Tartışmalı rapor meclisi ikiye böldü

Tartışmalı rapor meclisi ikiye böldü

Kırklareli Il Genel Meclisi’nin Ocak ayı üçüncü birleşimi dün saat 10.30’da Kırklareli Il Özel Idaresi Il Genel Meclisi toplantı salonunda yapıldı. Yoklama ve geçen birleşime ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantı, gündemin üçüncü maddesinde yer alan Il Genel Meclisi’nin 04/12/2008 tarih ve 122 sayılı kararına istinaden, ilimiz Vize Ilçesi Hasbuğa Köyü tüzel kişiliği tarafından, köy yerleşik alanı içerisindeki 36050.00 metrekare yüzölçümlü tarla vasıflı taşınmaz üzerinde “Köy Gelişme Alanına” ait imar planlarının incelenmesi hususunda imar ve bayındırlık komisyonunca hazırlanan raporun görüşülmesiyle devam etti.

Recep Türküsev tarafından okunan raporun ardından bazı meclis üyeleri bu şekilde hazırlanan bir raporun il genel meclisine gelmesinin yanlış olduğunu belirttiler. Gündemin üçüncü maddesi meclis üyeleri arasında uzun süren bir tartışmaya yol açarken, belli olan yerlerin niye belli değilmiş gibi gösterildiğini söylediler. Imar ve Kentsel Iyileştirme Müdürü Osman Yeter Somer madde ile ilgili olarak teknik bilgiler verdi.

Daha sonra ise meclis üyesi Hüseyin Dökmeoğlu “Bu işin resmiyeti olması için evrak şart, bizi resmiyet ilgilendiriyor. Biz bunları şekillendirme ve projelendirme ile ilgileniyoruz.” dedi. Uzun bir süre tartışılan madde meclis üyelerinin oylarına sunularak oy çokluğuyla geldiği şekilde kabul edildi. Maddeye red oyu veren meclis üyesi Ibrahim Tezan bu maddenin il genel meclisinin işi olmadığı için kabul etmediğini ve red oyu verdiğini dile getirdi.

Üçüncü maddenin görüşülüp kabul edilmesinin ardından ise meclis üyesi Yurdaer Ulus söz alarak “Meclisimizin pazartesi günü gerçekleşen Ocak ayı birinci birleşiminde gündemin 11. maddesinde yer alan ilimiz Pehlivanköy ilçesi Mütevelli Heyeti üyeliğinde görev alacak 3 hayırsever vatandaştan grubumuz tarafından belirlemiştik. Grubumuzun önderdiği Gülay Erkal, Istek Kenar ve Aydın Akdoğan Mütevelli Heyeti üyeliğine oy birliği ile seçilmişti. Bu kişilerden Istek Kenar mütevelli üyeliğinden vazgeçerek yerine Mahmut Mercan geldi” dedi. Yurdaer Ulus’un söylediği bu değişiklik meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Daha sonra ise Il Genel Meclisi’nin Ocak ayı üçüncü birleşimi son buldu. Il Genel Meclisi’nin Ocak ayı dördüncü birleşimi bugün saat 10.30’da yapılacak.