Taşeron kaçınca iş yarıda kaldı

Taşeron kaçınca iş yarıda kaldı

TCDD'nin Pehlivanköy-Uzunköprü-Hudut arası 30 kilometrelik demiryolu hattı kenarında bulunan ağaçların kesimi ve hattın temizliğinin yapılmasına ilişkin ihaleyi kazanan firmanın taşerona devrettiği iş taşeron firma kaçınca yarıda kaldı. TCDD 1.Bölge Müdürlüğü 17.Yol Bakım Onarım Müdürlüğü'nün Pehlivnaköy-Uzunköprü-Hudut arası 30 kilometrelik demiryolu hattının kenarında bulunan ağaçların kesimi ve hattın temizliğinin yapılması ve kesimi yapılan ağaçların nakliyesi için yapılan ihalenin sonuçlanmasının ardından ihaleyi alan firma sözleşme karşılığı işi taşeron bir firmaya devretti. 2009 yılı Aralık ayının 15'inde işi alan taşeron firma ise 30 kilometrelik demiryolu hattının yalnızca 3 kilometresini temizledikten sonra ortadan kayboldu.

Alınan bilgiye göre, Pehlivanköy Ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran ihaleyi kazanan firma yetkilisi S.C.A (49) 24 Aralık 2009 tarihinde TCDD 1.Bölge Müdürlüğü 17.Yol Bakım Onarım Müdürlüğünün Pehlivnaköy-Uzunköprü-Hudut arası 30 km'lik demiryolu hattı kenarında bulunan ağaçların kesimi ve hattın temizliğinin yapılması ve kesimi yapılan ağaçların nakliyesi için yapılan ihaleyi kazandı.

 Ihaleyi 2009 yılının Aralık ayında taşeron firmanın 32 yaşındaki S.Ü isimli yetkilisine işi bu ay sonunda tamamlaması koşulu ile sözleşme karşılığı devretti.

Bugüne kadar işin yalnızca 3 kilometrenin tamamlandığını tespit eden S.C.A taşeron firma yetkilisinin de beraberinde firmaya ait 2 bıçkı hızar makinesi ile kaçtığını anladı.

Yaklaşık 15 bin TL zararı olduğu öğrenilen firma yetkilisi taşeron firma sahibi S.Ü hakkında suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili olarak polis soruşturma başlattı.