Tatbikatı gerçeğini aratmadı

Lüleburgaz Devlet Hastanesi bahçesinde, olumsuz hava koşullarına rağmen başarılı bir yangın tatbikatı yapıldı. E-5 ten geçen sürücülerin, muayene için gelen vatandaşların ve hastanede tedavi altında bulunan hastaların meraklı gözlerle izledikleri yangın tatbikatının hemen ardından, yemekhanede de personel bilgilendirildi.

Şenol Goncagül

Lüleburgaz Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen yangın tatbikatında heyecanlı anlar yaşandı.

Yönetmelik gereği her sene yapılıyor

19 aralık 2007 tarih ve 26735 sayılı resmi gazetede yayımlanarak, yürürlüğe giren “binaların yangından korunması genelgesi” ve “Hizmette kalite standartları rehberinin 70/4 ncü maddesi gereğince senede bir kez yapılması zorunlu olan tatbikatı, hastane müdür yardımcısı Havva Akar Perdar başarı ile yönetti.  300 yatak kapasiteli olup, halen 608 personelin görev yaptıkları Lüleburgaz Devlet Hastanesi bahçesindeki helikopter pistinde itfaiye görevlileri Nurettin Arıtlı, Esat Malkoç ve Özer Nizamoğlu tarafından yakılan tahtalarla temsili yangın oluşturuldu. Yangını, personelden seçilen bazı memurlar, yönetmelik gereğince yangın söndürme tüpleri ile müdahale ederek, söndürdüler.

Daha sonra yemekhanede personele bilgi verildi

Hastane yönetimi adına tatbikatın yönetimini yapan müdür yardımcısı Havva Akar Perdar:”Her yıl olduğu gibi, bu yılda önce bahçede yangın tatbikatımızı yaptık. Aslında, daha farklı uygulamaları da yapmak istiyorduk ve planlamamızda vardı. Ancak, yağışlı ve rüzgarlı hava nedeniyle, sadece çıkarılan yangının söndürülmesini fiili olarak gerçekleştirdik. Tatbikatımızda, iki adet itfaiye aracı ile 3 adet te itfaiye personeli görev aldılar. Dışarıdaki tatbikatın hemen ardından da, yemekhanede personelimize bir eğitim verilecek. Bu eğitimde; yangına müdahale ve söndürme, yangında kurtarılması öncelikli olan malzemelerin kurtarılmaları ve dikkat edilmesi gereken tedbirler üzerinde duruldu.” Dedi.