Taylan; "Bir kilo buğdaya bir çay içemiyoruz"

Kırklareli Merkez ilçede çiftçilik yapan Mesut Taylan buğday fiyatının çok düşük olduğunu belirterek; 'Bir kilo buğday parası ile bir çay içemiyoruz' dedi.

Hasat döneminin başlamasıyla gündemden düşmeyen buğday fiyatlarının düşüklüğüne olan tepkiler devam ediyor. 80 dönüm buğdayı olduğunu belirten Mesut Taylan; “Bu yıl 80 dönüm buğday ektim. Fakat verim çok düşük. Verimin düşük olması ise gübremizi ve buğdayın bakımını yeterince yapmamıza rağmen yağmurların zamansız yağması oldu. Dediğim gibi verim az birde üzerine fiyatlar düşük olunca işin içerisinden çıkılmaz bir hale giriyoruz. Bugün buğday fiyatı 440 kuruş, bir çay fiyatı ise birçok yerde ise çay 50 kuruş. Bir kilo buğday parası ile bir çay dahi içemiyoruz.
Bunların yanı sıra ekim zamanında gübre ve mazot fiyatları iyice uçmuştu. Biz ekimi o dönemde yaptığımız için borçla gübre aldık. Ekim zamanı geçtikten sonra gübre fiyatları tabana vurdu. Biz ne yapalım hasat zamanında yapılan gübre fiyatı indirimini. Borçla aldığımız gübrelerin fiyatını dahi ödeyemeyeceğiz. Devlet elimizden tutmazsa işin içerisinden çıkamayız” dedi. (yy)