TDH Gençliği Tekirdağ'ı fethetti

Tekirdağ'ın Cengiz Toper Meydanı 7 Mart 2010 Pazar günü Türkiye Değişim Hareketi'nin (TDH) gerçekleştirdiği 'İktidar Yolunda Tekirdağ Buluşması' Mitingi'nde gençler tarafından fethedildi.


Özkan Başaran

Oldukça kalabalık olarak katılım gözlenen TDH Mitingi’nin gözdeleri gençler ve kadınlardı. TDH gönüllüsü gençler ellerinde devasa TDH Bayrakları ile çatılara çıkarak hareketin bayraklarını miting boyunca dalgalandırdı.
Öte yandan gençler ve kadınlar ellerindeki pankartlarla ve sloganlarla çok canlı ve heyecanlıydılar. TDH gönüllüsü Gençler, Sarıgül konuşmasını yaparken, “Durma İlerle, Türk gençliği seninle” diye sloganlar atarak miting alanını inlettiler. TDH gönüllüsü kadınlar ise çok belirgin bir şekilde, mitingi doldurmuşlardı. Kadınların sarı şalları ile, gençlerin ise sarı şalları ve sarı kravatlarıyla miting alanını doldurmaları sarı motifleri ile miting alanında hâkim kılmıştı.
Trakya, Tekirdağ’dan esen sarı fırtınanın şiddetiyle günlerce konuşulacak bir TDH Mitingi’ni geride bırakırken, gençlere ve kadınlara önem vermeyen diğer partileri de oldukça düşündürecek. Tekirdağ’ı fetheden TDH gençleri, hiçbir sıkıntı vermeden hiçbir olay olmadan çok renkli bir mitingi gerçekleştirdiler. Gençlerin Değişime yönelmeleri ve Sarıgül sevgileri Türkiye Değişim Hareketinin omurgasını oluşturacaklarını da, hareketin lideri Sarıgül’ün ağzından teyit ediyordu.
Kadınların ve gençlerin kalabalığın içinde çoğunlukta olmaları ve kıpır kıpır sloganlarla mitingi hareketlendirmeleri, dinamik bir sosyal demokrat partinin kurulacağını da garantiliyordu. Cengiz Toper Meydanı’na TDH gönüllülerinin sığmayışı seçimlere yakın ikinci TDH Mitingi’ni daha büyük bir meydanda yapılacağını açıklamak zorunda bıraktı.