TDH Gönüllüleri 7 Mart Pazar Günü Tekirdağ Mitingi'nde buluşuyor

Bahar aylarında partileşeceği duyurulan Türkiye Değişim Hareketi(TDH) İl binalarını Hareketin lideri Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül tarafından törenle açıyor.


Özkan Başaran

81 ilde ve birçok ilçede tabelalarını asarak parti binalarını oluşturan TDH Her il binasını törenle açtıktan sonra o il’de bir açık hava toplantısı gerçekleştiriyor.
TDH lideri Mustafa Sarıgül, İl binası açılışından sonra toplanan kalabalığa hitap ederek hareketin ilkelerini anlatıyor.
İl binalarının açılışı nedeniyle açılışlara hareketin lideri Mustafa Sarıgül’ün katılacağını öğrenen insanlar büyük kalabalıklar oluşturduğu için Genel Başkan konuşma yapmak durumunda kalıyor.
Bu durumda da hem il binası açılmış oluyor, hem de bir açık hava toplantısı gerçekleşmiş oluyor.
Şimdiye kadar yapılan il binası açılışlarına katılan Mustafa Sarıgül’ü dinlemek isteyen vatandaşlarımız on binleri geçmişti.
TDH’nın örgütlendiği Türkiye genelindeki bütün il, ilçe ve beldelerdeki tabelasında “İKDİDARA HAZIRLIK MERKEZİ” olarak adlandırması da vatandaşlar tarafından oldukça ilgi çekici bulunuyor.
TDH’nın lideri Mustafa Sarıgül’ün “Korkanlar bizimle olmasın” sözleri de siyasi gözlemciler tarafından oldukça iddialı bulunuyor.
Sosyal Demokrat söylemleri öne çıkaran siyaset anlayışının yanı sıra, halkın manevi değerlerini de kucaklayan söylemleriyle kısa zamanda Türkiye Değişim Hareketine(TDH) gönül verenlerin ciddi boyutlara ulaştığını gözlemleniyor.
TBMM’de sosyal demokrat siyasetin olmayışı, sol değerlerin ise hiç bulunmayışı, TDH’nın Demokratik ve sol söylemleriyle halkımızda büyük bir sempati uyandırıyor. “Üyelerle ön seçim, kadın kotasının %30 olarak tüzüğe yazılması, “Başı açık ta bizim, başı kapalı da bizim” söylemleri toplum katmanlarından büyük destek buluyor.
Türkiye’nin güneydoğu illerinde de örgütlenen TDH, bölge partisi değil, Bütün ülkeyi kapsayan siyaset üreteceğini de kanıtlıyor.
TDH’nın Bütün Trakya örgütlerinin 7 Mart Pazar günü Tekirdağ Cengiz Toper meydanında saat 13.00’te yapılacak mitinge hazırlandığı şu günlerde, TDH’nın Lideri Mustafa Sarıgül’ün de bölgeye ani ziyaretler yaparak vatandaşlarla bire bir görüşeceği söyleniyor.
Her miting öncesi habersizce sürpriz ziyaretlerle Sarıgül’ü karşısında gören vatandaşlar şaşkına dönüyorlar. Vatandaşların sorunlarını baş başa oturup dinleyen Sarıgül bu sıcak davranışlarıyla da gönüllere girmesini biliyor. TDH Kırklareli İl Başkanı Levent Çakırel’den aldığımız bilgilere göre, 07 Mart 2010 Sabah saat 09’00’da Parti Kırklareli il ve ilçe binalarının önünden araçlar hareket ederek, Tekirdağ’a Genel Başkan Mustafa Sarıgül’ün konuşma yapacağı Cengiz Toper Meydanı’nda bütün Trakyalılarla buluşacaklar. Başkan Çakırel; “Katılmak isteyen vatandaşlarımız sabah saat 09.00’da parti binalarının önünden hareket edecek otobüslerle mitinge taşınacaklar” dedi.
TDH Babaeski İlçe Başkanı Mustafa Soyhan da yaptığı açıklamada; “Hacı Hasan Mahallesi, Aygaz Tüp Bayii’nin olduğu parti binamızın bulunduğu yerden Tekirdağ Mitingi’ne 07 Mart Pazar Sabahı saat 09.00’da araçlar kalkacaktır. Bütün Babaeskileri bekliyoruz” dedi.