TEK Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nden Konser ve Sergi

Lüleburgaz Tek Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, yılsonu münasebetiyle 15 Mayıs Cuma günü saat 20.00 de Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda konser ve sergi düzenledi.

Düzenlenen konsere Lüleburgaz Kaymakamı Lütfullah Gürsoy, İlçe Emniyet Müdürü Cihat Önder, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce, Şube Müdürleri Nedim Çetin ve Tahir Kadem, Okul Müdürleri, öğrenciler ve velilerinden oluşan yoğun bir kalabalık grup katıldılar.
Kaymakam Gürsoy, Hayrettin İnce, Nedim Çetin ve Tahir Kadem Okul Müdürü Fevzi Yanıkkol ile birlikte konser kapsamında, önce okulun resim bölümü öğrencilerinin yıl içerisinde yapmış oldukları çalışmalardan oluşan Resim Sergisi gezdiler ve daha sonra Konser Programı’na katıldılar.
Konser Programının 1. Bölümünde sırası ile okul öğrencilerinden Elif Silay piyano ile Fantasie adlı W. Amedeus Mozart’ın, Simge Aydın ve Fatmanur Sezer Keman Düet ile G. Philipp Teleman’ın, Ayşegül Yıldız ve Şule Kırcalı Çello Düet ile Sarabardae Aria adlı E. F: Dall Abaco’nun, Semiha Şen piyano ile İnventon no: 8 adlı J. Sebastian Bach’ın, Müge Özcan piyano ile Sontain- op. 168 adlı Diabelli’nin, Elif Silay ve özge Orhan Flüt Düet ile From Sonata adlı J: B. Loeillet’in, Gökay Dönmez- Ezgi Kıal, Pınar Önder- Neslihan Şen Kuartet ile Fidayda adlı Düz. Uğur Türkmen’e ait eserleri, Barış Tezcan- Buket Sağlam, Meltem Büyüktürk- Esma Başaran Kuartet ile piyanoda Emrah Özcan’ın eşliğinde air adlı J. Sebastian Bach’ın eserini seslendirdiler.
Son sınıf öğrencilerinden Semiha Şen- Ayşegül Yıldız- Ezgi Kıral, Elçim Yanıkkol- Özge Orhan- Şule Kırcalı, Yeliz Duman- Meltem Bülbül- Müge Özcan, düzenlemesi Uğur Türkmen’e ait olan Elimdeki Kemane ve düzenlemesi Erdal Tuğcular’a ait olan Yüksek Yüksek Tepeler adlı eserlerini seslendirdiler.
Konserin 2. Bölümünde Okul Orkestrası George Frideric Handel’in Suit, Georges Bizet’in Carmen ( Prelüde) ve Carmen ( Habanera) ve düzenlemesi Nurhan Cangal’a ait olan Kırık Hava adlı eserlerini seslendirdiler. Konserin son bölümünde Okul Korosu Menuet, Autumn, Funuculı Funucula, Kızılcıklar, Ben Giderim Batuma , Yaptıklarıyla Büyük Atatürk ve Biz Atatürk Gençleriyiz adlı eserleri seslendirdiler. (gk)