Tekirdağ 45. Kiraz Festivali İstanbul Meydanlarında

Bu yıl 45.'si gerçekleştirilecek olan Tekirdağ Kiraz Festivali için İstanbul Beşiktaş ve Kadıköy Meydanları'nda tanıtım programları gerçekleştirildi.

Tekirdağ’da 10 otobüslük bir grupla İstanbul’a hareket eden Festival kafilesi ilk olarak Kadıköy Meydanı’nda İstanbullularla buluştu. Anıta Çelenk konulmasının ardından bir konuşma yapan Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Türkiye’nin en köklü organizasyonlarından biri olan Tekirdağ Kiraz Festivali’ni bir kültür mozaiği olarak gördüklerini belirterek, “Kültür etkinliğimizi kültür başkenti İstanbul’dan başlatıp İstanbulluları da festivalimize davet etmek istedik. Her geçen gün büyüyen ve gelişen bir kent olan Tekirdağ’da festivalimizi de daha geniş kitlelere ulaştırma çabası içerisindeyiz. Bu anlamda İstanbullu vatandaşlarımızı da festivalimize davet ediyoruz” dedi.
Kadıköy Meydanı’ndaki törenin ardından kafile vapurla Beşiktaş’a geçti ve Beşiktaş meydanında da bir tanıtım programı gerçekleştirildi. Halk Oyunları ve dans grupları İstanbullulara hoşça vakit geçirtti. Programlarda İstanbullulara kiraz da dağıtılırken, İstanbullu vatandaşlar Kiraz festivali kortejine ve törenlere büyük ilgi gösterdi. (s)