Tekirdağ 45. Kiraz Festivali programı belli oldu

     Tekirdağ Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 4 gün boyunca kutlanacak geleneksel Kiraz Festivali etkinliklerinin, ünlü sanatçıların vereceği konserler ve kültürel aktivitelerle renklenecek.


     Tekirdağ'da 10 - 14 Haziran tarihlerinde yapılacak festivalin tanıtımı için, 6 Haziran Cumartesi günü İstanbul Kadıköy Meydanında, 'Tekirdağ Kiraz Festivali tanıtım etkinliği' düzenlenecek.
     Tekirdağ'daki kutlamalar ise, 10 Haziran Çarşamba günü, Donanma Gemileri'nin Tekirdağ limanına gelmesiyle başlayacak.
     Kiraz Festivali'nin doğduğu Naip köyünde yapılacak kutlamalarda da, Tekirdağ Belediyesi Mehter Takımı konserinini yanı sıra ve halk oyunları gösterileri yer alacak.
     Festivalin ilk gününde, Tekirdağ Endüstri Meslek Lisesi önünden başlayacak festival korteji, Cumhuriyet Tören alanına kadar yürüyecek ve Atatürk Anıtı'na çelenk sunacak. Sahil festival alanında pop şarkıcıları Zeynep Dizdar ve Emre Aydın Konser verecek.
     'Macar Günü' etkinliklerinin yapılacağı festivalin ikinci gününde, 'Türkiye'deki Macar İzleri' konulu serginin açılışı yapılacak. 'Rakoczi Caddesi''nin de açılışının yapılacağı festival programı kapsamında, pop şarkıcıları Yusuf Güney ile Rafet El Roman festivalin ikinci gününde sevenleriyle buluşacak.
     Festivalin 3'ncü gününde ise, satranç turnuvası, Marmara Yelken Şampiyonası, şairler şöleni, 'Girişimcilik' konulu panel ve Kiraz Yarışması gibi etkinlikler gerçekleşecek. Pop şarkıcıları Sıla ile Ferhat Göçer sahne alacak.
     Kiraz Festivali kapsamında geleneksel olarak Başpehlivan Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan adına düzenlenen Yağlı Güreşler de sahil güreş alanında yapılacak. Türk Hava Kurumu (THK) paraşüt gösterilerinin de yer alacağı etkinlikler gün boyu sürecek.
     Festivalin son gününde, pop şarkıcılarından Ziynet Sali ile Mazhar Fuat Özkan (MFÖ) konserinin yanı sıra Marmara Yelken Şampiyonası ödül töreni, Briç turnuvası ve Bahçe satrancı gösteri maçı etkinlikleri düzenlenecek.