Tekirdağ belediyesi aldığı kredi ile borçlarını ödedi

Tekirdağ Belediyesinin aldığı 10 milyon TL kredi ile borçlarının bir bölümünü ödediği bildirildi.


Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Belediye Meclis Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, 29 Mart seçimlerinde belediyeyi 63 milyon 931 bin 551 TL borçla teslim aldıklarını ancak geçen 3 aylık dönemde 3 milyon 722 bin TL tutarında borcun daha tahakkuk ettiğini söyledi.
Dalgıç, belediye olarak 10 milyon TL banka kredisi kullandıklarını ve bu parayla da borç ödemesi yaptıklarını belirterek, kredinin 5 yıllık vade ve uygun faizle alındığını ifade etti.
Belediyenin TREDAŞ, Maliye ve SGK'na eski dönemden kalan borçlarını ödediğini kaydeden Dalgıç, kişi ve özel kuruluşlara olan borçlardan da 10 bin TL'ye kadar olanların nakit olarak ödendiğini, 10 bin TL'nin üzerinde olanların ise protokole bağlanarak yeniden yapılandırıldığını ifade etti.
Tekirdağ'da, katı atık arıtma sistemini kurmak için Ankara'da temaslarda bulunduğunu hatırlatan Dalgıç, Dünya Çevre Fonu ile görüşmelerinin devam ettiğini ve uluslararası standartlara uygun ölçekte proje hazırlamak için çalışmalar başlattıklarını kaydetti.
Belediye Başkanı Dalgıç, önceki belediye yönetimince temeli atılan ve yapımı devam eden 10 bin tonluk su deposunun 18 Ağustos tarihinde faaliyete gireceğini, ayrıca Hürriyet Mahallesinde yapılacak 5 bin tonluk yeni su deposu için de çalışmaların önümüzdeki günlerde başlayacağını söyledi.
Dalgıç, belediye gelirlerini artırmak, giderlerini de azaltmak için tedbirler aldıklarını söyledi. aa