Tekirdağ'da Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açıldı

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ''Tekirdağ'ın hizmetlerini genişletmeyi, halka daha yakın ve daha rahat ulaşabileceği yeni hizmetler üretmeyi tasarlıyoruz'' dedi.

     Vali Doğan, Tekirdağ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, devlet yönetimindeki temel fonksiyonlardan birinin sorunları tanımlamak, sonra da bu sorunlara en sağlıklı çözümler üretmek olduğunu söyledi.
     Hükümetin uygulamaya koyduğu acil eylem planıyla eski sağlık yaklaşımının bütünüyle terk edildiğini ve yeni bir sağlık sistemi geliştirildiğini belirten Doğan, Türkiye'de milli gelirin artmasıyla sağlık harcamalarına bütçeden daha fazla pay ayrıldığını bildirdi.
     Doğan, ''Hiç umulmadık biçimde sağlık hizmetleri süratle düzeltildi. Vatandaş memnuniyeti açısından da bakıldığında da en iyi düzelen kamu hizmetlerinden bir tanesi de kamu hizmetidir. Bu yeni bir sistemin yeni bir tasarımın bize kazandırdığıdır'' diye konuştu.
     Tekirdağ'ın, Türkiye'nin ikinci nüfus artışına sahip il olduğunu anlatan Doğan, ''Tekirdağ'ın hizmetlerini genişletmeyi, halka daha yakın ve daha rahat ulaşabileceği yeni hizmetler üretmeyi tasarlıyoruz'' dedi.
     Tekirdağ Sağlık İl Müdürü Dr. Uğur Çağlayan da, açılışı yapılan merkezin 25 diş hekimi, 9 teknisyen, 1 hasta hakları sorumlusu ve 7 idari personel ile hizmet vereceğini bildirdi.
     Sağlık hizmetlerinin kaliteli, verimli, etkin ve hakkaniyetli olması amacıyla çalıştıklarını kaydeden Çağlayan, bunun göstergelerinden birinin de Tekirdağ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olduğunu belirtti.
     Konuşmaların ardından AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut, Necip Taylan ve Vali Doğan, Tekirdağ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin açılışını yaptı.