Tekirdağ'da çiftçilere 12 milyon TL destekleme ödenecek

AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Başkanı T.Ziyaeddin Akbulut, Çiftçilerimize mazot ve gübre desteklerinin, ilk taksitinin 23 Şubat 2009 tarihinden itibaren ödenmeye başlanacağını ifade etti.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut, “Tekirdağ Merkez ve ilçelerimizdeki toplam 29 bin 893  çiftçimize  gübre desteği için 12 milyon 612 bin 578 TL, mazot desteği için ise  14 milyon 196 bin 7 TL olmak üzere  toplam 26 milyon 808 bin 585 TL prim ödemesi yapılacaktır. Yapılacak ödemelerin çiftçilerin hesaplarına aktarılmak üzere ilgili banka şubelerine gönderildi. Pazartesinden itibaren ödemeler başlayacaktır. Çiftçilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Tarımın desteklenmesinin ve arzu edilen seviyeye getirilmesinin AK Parti İktidarının öncelikli ekonomik hedefleri arasında olduğunu ifade eden Ziyaeddin Akbulut “Hükümetimiz her zaman çiftçimizin ve köylümüzün yanındadır. Çiftçilerimizin alım gücünü ve refah seviyesini artırma yönünde, desteklerimiz devam edecektir” dedi. (mc)