Tekirdağ'da uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklu

Tekirdağ'daki uyuşturucu operasyonunda, 6 kilogram kubar esrar maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan 9 kişiden 3'ü tutukladı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir süredir yürüttükleri fiziki takip ve istihbarat çalışmasının ardından belirlenen birden fazla noktaya operasyon düzenledi.
Operasyonda, M.T.T'ye ait evde yapılan aramada, ''fişek'' tabir edilen toplam 6 kilogram esrar maddesi ele geçirildi.
''Uyuşturucu bulundurmak, satmak ve kullanmak'' iddiasıyla M.T.T, A.B, B.Y, S.A, C.D, M.S, İ.A, İ.Ü. ve O.Ş. gözaltına alındı.
Zanlılardan, İ.Ü, O.Ş, ve M.T.T. sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı. A.B, B.Y, S.A, C.D, M.S ve İ.A. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Tekirdağ Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, düzenlediği basın toplantısında, toplumu zehirleyen uyuşturucu tacirlerine yönelik etkin mücadele ve çalışmaların titizlikle devam edeceğini ifade ederek, ''Daha önce de söylediğim gibi, okul çevresinde gençlerimiz ve çocuklarımıza yönelik uyuşturucu ve hap satışıyla ilgili Kaçakçılık Şubesi, hem Asayiş şubesi ve diğer ihtisas birimlerinden alacağı destekle bu zehir satıcılarının üzerine kararlılıkla gitmeye devam edecek'' dedi.
Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Çelikbilek, ele geçirilen 6 kilogram uyuşturucunun, yaklaşık 10 bin kişiyi zehirleyecek miktarda olduğunu, bu rakamın bir mahalle nüfusuna karşılık geldiğini kaydetti.
Amaçlarının, zehirli maddelerden arındırılmış sağlıklı bir toplum meydana getirmek olduğunu bildiren Çelikbilek, çalışmalar sırasında, uyuşturucu maddenin yanı sıra, ele geçirilen 198 adet bandrolsüz CD, 81 adet DVD, 144 adet kartonet ve 270 adet jelatine de el konulduğunu, bunlarla ilgili tahkikata başlandığını sözlerine ekledi.aa