Tekirdağ İl Müftülüğü'nden öğrencilere cami gezisi

Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde, ilk ve orta öğretimdeki öğrencilere yönelik cami gezisi düzenlendi.



Geziye, birer idareci ve birer öğretmen eşliğinde, 10 okuldan 15'er öğrenci katıldı. Müftülük Vaizi Gülsüm Soydan, öğrencilere, caminin unsurları olan mihrap, minber ve kürsüyü tanıttı. Ayrıca müftü, vaiz, imam hatip, müezzin, Kur'an kursu öğreticisi gibi diyanet bünyesindeki kadrolarda görev yapan personelin sorumlulukları hakkında da kısa bilgiler sundu.
İl Müftüsü Mahmut Gürlen, yaptığı açıklamada, Gençliğin, bir milletin en önemli manevi varlığı olduğunu söyledi.
Bu nedenle her milletin, vatanlarını ve yarınlarını emanet edecekleri bu kişileri özenle yetiştirmek istediğini belirten Gürlen, bunda ana etkenin o milletin sahip olduğu milli ve manevi değerlerin, kültürel hazinelerin ve milli tarihin o kişilere emanet edilecek olması olduğunu ifade etti.
Gürlen, şunları kaydetti:
''Bu kişiler tüm bu emanetlere ehil olabilmeli, atalarından aldıkları mirası özenle koruyabilmelidirler. Şu açık bir gerçektir ki gençlerin yetiştirilmesinde onlara milli ve manevi değerlerin kazandırılmasının, dinlerinin öğretilmesinin, güzel ahlakın sevdirilmesinin ehemmiyeti büyüktür. Bunlara tam anlamıyla sahip bir gençlik yetiştirilebilirse bu o millet için büyük bir kazanç olacaktır.''
Rüstempaşa Camisi'nde yapılan duadan sonra çocuklara çikolata, meyve suyu ve kitap ikram edilerek gezi son buldu. aa