Tekirdağ'ın Kırklarelili Emniyet Müdürü görevinin başında

Tekirdağ'ın yeni Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, göreve başladı.



Çelikbilek, makamında kabul ettiği gazetecilere, kentte güvenlik konusunda yapılacak projeler hakkında bilgi verdi.
Yeni dönemde, halkın huzur ve güvenliği için çalışacaklarını ifade eden Çelikbilek, suç işleme hazırlığında olan kişilerin de etkin asayiş hizmeti ile önleneceğini vurguladı.
Öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması amacıyla okullara yönelik önemli projeleri hayata geçireceklerini belirten Çelikbilek, şöyle konuştu:
''Tekirdağ, asayiş yönünden fazla sorunu olan bir il değil. Burada en azından terör yok. Ancak biz halkın huzur ve sükununu bozacak, güven ortamını tehdit edecek her türlü, kişi, eylem ve olaya karşı gerekli tedbirleri, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da etkin bir biçimde sürdüreceğiz.
Halk polise ne kadar yardımcı olursa, o ölçekte olumsuzlukların ve üzücü olayların önüne geçilebilir. Bunun için polise de, vatandaşa da sorumluluklar düşüyor. Polis, halktan kopuk olamaz.''
Gazetecilerin, kamuoyunun haber alma hakkını yerine getiren kişiler olduğunu söyleyen Çelikbilek, basınla yasaların izin verdiği ölçüde, karşılıklı iyi niyet ve anlayış çerçevesinde beraber çalışacaklarını söyledi.
Toplantıya ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldı.
    
ÇELİKBİLEK KİMDİR
    
27 Haziran 1955 Kırklareli-Lüleburgaz doğumlu Çelikbilek, orta ve lise öğrenimini Lüleburgaz'da tamamladı.
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümünü bitiren Çelikbilek, 10 Ağustos 1978'de İstanbul'da polisliğe başladı. .
1982'de komiser yardımcılığına terfi eden ve sırasıyla 1986-1989 arasında Adıyaman, 1989-1990 arasında Çanakkale, 1990-1991 arasında Kahramanmaraş, 1991-1994 arasında Adıyaman, 1994'te kısa bir süre Kocaeli, 1994-1995 arasında Batman, 1995-2004 arasında İstanbul'da çalışan Çelikbilek, 2004'te 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi ederek, APK Dairesi Başkanlığında görev yaptı.
1 Mart 2005'te Kahramanmaraş Emniyet Müdürü olarak göreve başlayan ve 53 maaş taltifi, 14 takdirname almış olan Çelikbilek, evli ve 3 çocuk babası. aa