Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'ne yeni bölümler açılacak

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'ne (NKÜ) yeni bölümler açılacak.

     NKÜ Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, düzenlediği basın toplantısında, yeni bir üniversite olmalarına karşın öğretim görevlisi ve öğrenci yönünden hızla geliştiklerini söyledi.
     Hedeflerinin kuruluşlarının 10. yılında Türkiye'nin 20 üniversitesi arasına, 20 yılda da dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında yerlerini almayı hedeflediklerini belirten Şenköylü, kısa zamanda büyük yol katettiklerini, Türkiye'de öğretim görevlisi sıkıntısı çekildiğini ancak Namık Kemal Üniversitesi'nin kaliteli öğretim görevlilerini bünyesinde bulundurduğunu bildirdi.
     NKÜ'de 2009-2010 öğretim yılı içinde 40 yakın yeni bölümün açılması için YÖK'e müracaat ettiklerini ifade eden Şenköylü, özellikle tarımsal biyoteknoloji, deniz ve liman işletmeciliği ile lojistik merkezinin Tekirdağ için büyük önemi olduğunu kaydetti.
     Yeni açmayı planladıkları bölümlerle birlikte yaklaşık 1099 öğrenci daha alacaklarını anlatan Şenköylü, üniversitelerin illerin kalkınmasında büyük etken oluşturduğunu bildirdi.
     Türkiye'de, üniversitelerin bir çok ilde ekonomik gelişmeye ciddi katkı sağladığını ifade eden Şenköylü, ''Öğrenci sayımızın artmasıyla birlikte Tekirdağ esnafının da yüzü gülecek. Üniversitemizi geliştirmek için bir yandan fiziki çalışmalarımız, bir yandan da yeni alt yapı çalışmalarımız devam ediyor'' dedi.