''Tekirdağ, ÖSS ve OKS'de önemli başarı kazandı''

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek, Tekirdağ'ın ÖSS ve OKS'de önemli başarı kazandığını belirtti.



Dilek, ÖSS ve OKS'de dereceye giren öğrencilerin Vali Zübeyir Kemelek'i makamında ziyaret etmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Tekirdağ'ın başarısını değerlendirdi.
Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile ÖSS sonuçlara göre genel bir değerlendirme yaptıklarını belirten Dilek, ''Şu anda ilk bin içinde birçok öğrencimiz var. Onların isimleri bize gelmeye başladı. Ama bir yandan da ÖSS'de Türkiye 37'ncisi Anadolu Öğretmen Lisemizin öğrencisi. Seviye Belirleme sınavında 50. Yıl İlköğretim Okulu'ndan bir öğrencimiz tüm soruları cevaplandırdı. Yine Çorlu Ünilever-İş İlköğretim Okulu'ndan ilk 100'e giren bir öğrencimiz var. Genel itibariyle Tekirdağ'ımızın hem ÖSS hem OKS'deki başarı durumu, küçükmsenecek bir başarı değil'' dedi.
Dilek, illerdeki asıl başarının, sınava giren öğrencilerden 4 yıllık lisans programına yerleştirilenlerin oranı olduğunu belirterek, Tekirdağ'ın yerleştirmede 2004 yılında 28'nci sıradayken, 2008'de ise 6'ncı sıraya kadar yükseldiğini anımsattı.
Dilek, yerleştirme sonuçlarının Eylül ayı itibariyle açıklanacağını bildirdi.
Dilek, öte yandan Tekirdağ'ın göç alan bir kent olması nedeniyle, her yıl 3 bin yeni öğrencinin şehire geldiğini söyledi.
Öğrenci hareketlerinin Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki istatistik bürosundan takip edildiğini anlatan Dilek, hangi okulda hangi yıllarda ne kadar öğrenci artışı olduğunun yakından takip edildiğini belirtti.
Dilek, Çorlu ve Çerkezköy başta olmak üzere Kapaklı, Veliköy, Velimeşe, Karaağaç ve Kızılpınar beldelerinde yapılan yaklaşık bin 600 dersliğin, bu bölgelerin yoğun göç aldığını ve öğrenci sayısının da arttığını gösterdiğini ifade etti.
Tekirdağ'da her yıl yaklaşık 900 ücretli öğretmenin okullarda görevlendirildiğini ifade eden Dilek, bu kişilerin, öğretmenlik şartlarına haiz, ancak çeşitli nedenlerle öğretmen olarak atanamamış üniversite mezunu kişiler olduğunu belirtti.
Dilek, Tekirdağ'da 2009-2010 eğitim öğretim döneminde ekonomik nedenlere bağlı olarak geriye göçün yaşanması halinde, yeni öğrenci sayısında azalma görülebileceğini kaydetti. aa