Tekirdağspor taraftarlar grubu; "Kimse Tekirdağspor üzerinden prim yapmaya kalkmasın"

Tekirdağspor taraftarlar grubu; 'Kimse Tekirdağspor üzerinden prim yapmaya kalkmasın'

Tekirdağspor taraftarlar grubu “Vandallar” adına Ferdi Güler ve Ferhat Ersayın, yaptıkları yazılı basın açıklamasında son dönemde Tekirdağ’daki bazı kulüplerin Tekirdağspor üstünden prim yaptıklarını ve kendilerinin başarısızlıklarını örtmeye çalıştıklarını kaydederek; Tekirdağspor üzerine oynan oyunlara izin vermeyeceklerini dile getirdiler.

Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi; “Kulübümüz 1967 yılında kurulmuş olup tarihi başarılarla dolu bir kulüptür. Camia olarak Trakya’nın en büyük camialarından birisidir. Son dönemde ilimizin bazı kulüpleri Tekirdağspor üstünden prim yapıp kendilerinin başarısızlıklarını örtmeye çalışmaktadır.  Şunu herkes çok iyi bilmelidir; Takımımızın oynadığı bütün müsabakalar 90 dakika kayıt edilmiştir. Her kim; “Tekirdağspor’a haksız puan kaybettik” diyorsa istediği yerde istediği futbol uzmanıyla birlikte görüntülerimizi alıp inceleyebilir. Ne şerefli hakem camiasını nede A.S.K.F başkanı ve yönetimini zan altında bırakarak bir yere varılamaz. Eğer adalet ve adaletsizlikten bahsediliyorsa, bizim de söyleyecek çok sözümüz var.

Ama bizler büyük Tekirdağspor camiası olarak, her başarısızlıktan sonra hatayı hakem yada federasyonda değil kendimizde aradık. Herkesin hatırlaması amacından bir iki konuya değinmek istiyorum. Ligin son haftasında zirveyi yakından ilgilendiren Tekirdağspor-Çorlusanayispor müsabakasında verilen hakem kararları ile takımımız maçı 3-2 kaybetmiştir. Fakat ne başkanımız ne camiamız kimseyi suçlamamıştır. Aksine hatayı hep içimizde aramışızdır. Daha yakın tarihlere bakacak olursak Sanayispor-Adaletspor maçında seyirciler maçtan sonra sahaya girerek futbolcuları tartaklamıştır ve 1 maç saha kapama cezası ile geçiştirilmiştir. Kaldı ki; Sanayispor sahası tamamı ile tel örgü olduğu için zaten verilen saha kapama cezaları da seyirciyi etkilememektedir. Bizler de bunun gibi bir çok örnek çıkarıp kamuoyunun kafasını karıştırabiliriz. Fakat bizler birilerinin üstünden prim yapıp ne hak etmediğimiz bir derece istiyoruz, ne de birilerinin üstümüzden prim yapmasını istiyoruz.

Büyük Tekirdağspor camiası olarak Tekirdağspor üzerine oynan oyunlara izin vermeyeceğiz. Tekirdağspor’un üstünden prim yapanlara tepkimiz sert olur. Kimse bu büyük camia’yı kullanarak reklamını yapmaya, kendine rant sağlamaya kalkmasın.”