Teknik Direktör Balcı "Bu başarıdaki en büyük pay sporcularımındır"

Teknik Direktör Balcı 'Bu başarıdaki en büyük pay sporcularımındır'

Kırklareli 1. Amatör Küme A grubunda mücadele eden ekiplerden Kırklareli Kayaspor takımı Play Off’lara kalmanın mutluluğunu yaşıyor. Oynadığı son lig maçında Istasyonspor’u 4-1 yenerek yenen Kayaspor Play Off’lara kalmayı garantiledi. Takım oyuncuları ve Kayaspır yönetimi elde edilen başarıdan son derece mutlu olurken Kayaspor Teknik Direktörü Özay Balcı kazanılan bu başarıdaki en büyük payın sporcuların olduğunu dile getirerek çalışmalarımızın meyvesini aldık dedi.

Konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Kayaspor Teknik Direktörü Özay Balcı “Bu yıl 1. Amaytör Küme A grubunda başarılı maçlara çıkartarak Play Off müsabakalarına kalmayı hakettik. 12-13 tane amatör oyuncuyla ve kısıtlı bir kadroyla mücadele ettik. Takımımızı her zaman B genç ve U 15 takımındaki genç hatta küçük diyebileceğimiz oyuncuları takviye ettik. Yaş ortalaması 18 olan takımımız için bu durum bazen avanta bazen dez avantaj oldu. Avantajımız takımımızın genç oluşundan dolayı mücadele azminin yüksek olmasıdır. Dez avantajımız ise tecürebe eksikliğimizdi. Temmuz ayında başladığımız çalışmaları sezon içerisinde de aralıksız bir şekilde sürdürdük. Haftada iki gün hava şartları ne olursa olsun çalışmalarımız devam etti. Özellikle Kırklareli Amatör Liginde en centilmen takımlar arasında yer almamız beni fazlasıyla sevindirdi. Aamatör takımımız bu yıl oynadığı maçlarda hiç kırmızı kart görmedi. Bizler oyuncularımıza kazanmayı sahada mücadele etmeyi ve aynı zamanda sporun önemli unsurlarından centilmenliği öğrettik. Bu başarıda büyük pay sporcularımızındır. Hepsi sezon içerisinde müthiş derecede fedakarlık gösterdiler. Öyle ki bu çalışmalara gece köyden gelen sporcumuz olduğu gibi evli ve çalışan sprocularımız eksiksiz iştirak ettiler. Ayrıca takımımızdaki birlik ve beraberlik ve arkadaşlıkta üst seviyedeydi. Ben hepsini bu mücadele ve fedakarlıklarından dolayı kutluyorum. Amacımız Play Off  müsabakalarında öncelikle fair play ruhu içerisinde maçlar oynayıp başarılı olmaktır. Ben oyuncularıma bu konuda sonuna kadar güveniyorum.

Çok genç bir ekip olmamız beni kesinlikle korkutmuyor. Çünkü oyuncularımızn hepsi genç olmakla beraber çok yetenekliler. Yeter ki Play Off müsabakalarında stres ve heyecan yapmasınlar.

Kayasporda göreve başlayalı dört yıl oldu. Bu süre zarfında yapmak istediklerimin büyük bir kısmını gerçekleştirdim. Ama daha yapacağım çok şey olduğunu düşünüyorum. Geldiğim gün gerek sportif anlamda gerek katılım gerekse malzeme anlamında sıkıntılarımız çok fazlaydı. Yaptığımız çalışmalar ve altyapı kurulunun katkılarıyla bunların bir kısmını aştık. Amatör takımların hepsi zor şartlarda mücadele eden bir takım olduğu için bunun bilincindeyiz Bu yıl 1. Amatör Küme B Genç U 15-U14 ve U13 liglerine katıldık. Kulüp olarak yaklaşık 120 tane sporcuya sahibiz. Bu liglere katılım gösterirken amacımız sadece sportif anlamda başarılı olmakla birlikte oyuncularımızı fazla maç oynamaları programlı çalışarak devamlılık gsötermeleri ve buradan profesyonel takımlara oyuncu göndermektir.

Şu an Anıl Ege Küçüker’in Çanakkale Dardanelspor B takımından başarılı maçlar oynaması, yine Meriç Bayram’ın Ankara Etimesgut Şekerspor Süper Genç takımında iyi maçlar oynaması bizim bu konuda iyi çalışmalara yaptığımızın göstergesidir. Şuan elimizde sezon sonunda perofesyonel takımların altyapılarına gidebilecek 93-94-95 doğumlu 7-8 tane oyuncumuz bulunmaktadır. Liglere katılmakla birlikte 1 Ekim’de başlayan kış okulu çalışmalarımızda 1 Nisan tarihine kadar kapalı halı sahada devam edecektir. Bu çalışmalara katılımın yüksek olması ve sprocu velilerinin iştirak etmesi beni fazlasıyla memnun etmektedir.

Şuan kış okulumuzda 50 civarında sporcumun bulunmaktadır. Bu çalışmalarımızı gerçekleştirirken bize katkıları bulunan başta  Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Volkan Ciğercisi, Yüce Aytaç Kasabı, Balkan Kırtasiye, Damak Restaurant, Agam Börekçisi, Balaban boza, Doğukan Turizm Sahibi Mehmet Güler ve çiftçi Mehmet Çango’ya çok teşekkür ediyorum. Maddi ve manevi olarak hepsi sürekli yanımızdalar.” dedi.

Kırklareli Kayaspor takımının başarılı oyuncusu ve aynı zamanda takım kaptanı olan Zafer Küçükkarış ise “Bu yıl takımımızı başarılı bir şekilde temsil ettiğimizden dolayı son derece mutluyum. Takım ve yönetim olarak mücadelelerimizi birlik ve beraberlik içerisinde sürdürmekteyiz. Takım olarak Play Off müsabakalarına kalmamız bizler için gurur verici birşey. Iyi bir teknik kadromuz var. Teknik Direktörümüz Özay Balcı ve yardımcı antrenör Özay Balcı takımımızı iyi yerlere getirmek  için büyük bir çaba sarfediyorlar. Hedefimiz Play Off müsabakalarından başarılı sonuçlar alarak hakettiğimiz yere gelmektir. Bu konuda arkadaşlarıma güvenim tamdır.” dedi.