Teknik Eğitim Fakülteleri, Teknoloji Fakültelerine dönüştürülecek

Teknik Eğitim Fakülteleri, Teknoloji Fakültelerine dönüştürülecek

Bakanlar Kurulu kararıyla, aralarında Kırklareli Üniversitesi’nin de bulunduğu 18 üniversite ve 1 enstitünün bünyesindeki teknik eğitim fakültelerinin kapatılarak, yerine teknoloji fakültelerinin kurulacağı açıklandı.

Karara göre Kırklareli, Afyon Kocatepe, Batman, Cumhuriyet, Düzce, Fırat, Gazi, Karabük, Karadeniz Teknik, Kocaeli, Marmara, Mersin, Muğla, Pamukkale, Sakarya, Selçuk, Dumlupınar ve Süleyman Demirel üniversiteleri ile Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’ne bağlı Teknik Eğitim Fakülteleri, Teknoloji Fakülteleri’ne dönüştürülecek.

Kırklareli, Gazi ve Nevşehir üniversitelerindeki ticaret ve turizm eğitim fakülteleri, turizm fakültesi haline getirilecek.

Edinilen bilgilere göre, Teknik Eğitim Fakülteleri’nin mevcut öğrencileri mezun olduktan sonra dönüştürüleceği kaydedildi. 

Kırklareli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi halen Kavaklı Yerleşkesi’nde Yapı Eğitimi ve Elektrik Eğitimi adlı 2 ana bölümde eğitim veriyor. Bölümlere bağlı Ana Bilim Dalları da şöyle:

Yapı Eğitimi Bölümü; Yapı Öğretmenliği Ana Bilim Dalı, Yapı Ressamlığı Öğretmenliği A.B.D.

Elektrik Eğitimi Bölümü; Aydınlatma ve Tesisat Eğitimi A.B.D., Elektrik Makinaları Eğitimi A.B.D. ve Enerji Tesisleri Eğitimi A.B.D.