Tekrar Kırklareli Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'ne atanan Fikri Erbaş, Pazartesi günü görevine başladı

Tekrar Kırklareli Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'ne atanan Fikri Erbaş, Pazartesi günü görevine başladı

Bazı müsteşar ve genel müdür yardımcıları ile il müdürlerinin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin karar gereğince, daha önce de ilimizde görev yapan Çevre ve Orman Il Müdürü Fikri Erbaş, Kırklareli’ne atanmış, İl Çevre ve Orman Müdürümüz Osman Çakmak’ın ise, söz konusu atamalar kapsamında, Çanakkale’de görev yapması uygun görülmüştü.

2003-2008 yılları arasında Kırklareli’de görev yapan, daha sonra Kars ve Kütahya’ya atanan Erbaş, geçtiğimiz Pazartesi günü tekrar Kırklareli’de göreve başladı. Dün gazetemiz muhabirlerini makamında ağırlayan Erbaş, tekrar Kırklareli’de takrar görev yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve ekledi; “Devletimiz nerede görev verirse orada bulunmaya hazırım. Neresi olursa hiç fark etmez. Devletimizin uygun gördüğü yer bizim başımızın tacıdır. Türkiye’nin birçok yerinde görev yaptım, yine de yapmaya hazırım.”

3 Ağustos Pazartesi günü görevine başladığını belirten Fikri Erbaş, önceki dönem ilimizde görev yaptığı dönemlerde başlattığı projeleri, yeni görev süresince başarıyla devam ettireceklerini kaydetti.

Erbaş; “Ağaçlandırma Seferberliği adlı projemizin ilerlemesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bunun yanı sıra, bilindiği gibi; Yıldız Dağları Biyosfer Projemiz bu yılsonunda tamamlanacak. Daha sonra o projenin çıktılarını alıp, elimizdeki verilerle neler yapabileceğimizi masaya yatıracağız.

Ayrıca yaz mevsimi dolayısıyla, ormanlarımız yangın tehditi ile karşı karşıyalar. Ormanlarımızı yangından korumak adına alınacak tedbirleri, bakımını ve takibini biz üstleniyoruz. Orman Işletme Müdürlüğümüz ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile yeşili ve doğayı bu tehdite karşı korumayı sürdüreceğiz” dedi.

Kırklareli Çevre ve Orman Il Müdürü Fikri Erbaş son olarak; “Herşey gelecek nesillere daha güzel, bir dünya bırakmak içindir. Çocuklarımıza, torunlarımıza yaşanabilir bir miras aktarabilmek için bizler görevimizin başındayız” dedi.

Erbaş, Ormancılık mesleğine Düzce Orman Tekniker Okulunu bitirerek 1968 yılı Haziran ayında başladı. I.Ü.Orman Fakültesinden 1973 yılında mezun oldu.     

Orman Genel Müdürlüğünde muhtelif yerlerde Orman İşletme Şefliği ve Orman Işletme Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2003 yılında ise Kırklareli Il Çevre ve Orman Müdürlüğü görevine atandı. Bu görevi 5 sene sürdürdükten sonra 2008 yılında Kars’a, daha sonra ise Kütahya Il Çevre ve Orman Müdürlüğü görevine atandı. Erbaş, son atama kararı ile tekrar Kırklareli’ne döndü.