Tekstiplik Fabrikası satışa çıkarıldı

Trakya'nın sayılı iplik üreticilerinden olan ve 3 yıl önce üretimini durduran Tekstiplik Fabrikası önceki gün satışa çıkarıldı. Fabrikaya talipli çıkmazken, fabrikanın çevresindeki 6 parselden 5'i alıcı buldu.



Edirne Adliyesi 2. İcra Müdürlüğü'nde satışa çıkarılan ve 30 milyon 490 lira muhammen bedelle satışa çıkarılan fabrikaya talipli çıkmadı. Fabrikaya alıcı çıkmadığı için satışı 2. ihaleye kaldı.
Daha sonra satışa çıkarılan Tayakadın köyü, Yanıklar mevkisindeki parsellerden 137. parseli Yusuf Bakırcı 135 bin, 143. parseli Çağlar Giyim Ltd adına Recep Zıpkınkurt 139 bin, 145. parseli Çağlar Giyim Ltd adına Recep Zıpkınkurt 174 bin 500 , 146. parseli Bulut Beton ve Parke Ltd. adına Seyit Ahmet Bulut 135 bin 890, 148. parseli İsmail Bakırcı 142 bin lira bedelle aldılar.
Fabrikanın eski işçileri de fabrikanın satışını satış salonunda meraklı gözlerle izlediler.
Edirne Adliyesi'ne Edirne Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Dikmen'i ziyarete gelen Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, kendisine dert yanan işçilere ''Yapılacak bir şey yok, sizler için dua ediyorum. ABD Başkanı Obama gibi bankacıya, sanayiciye destek çıksalardı bu işler böyle olmazdı'' dedi.
Fabrikanın eski çalışanlarından, Nihal Çay, gazetecilere yaptığı açıklamada, 400'ün üstünde işçinin tazminat alacakları olduğunu söyledi.
Nazmiye Karagöz ise fabrika borcundan dolayı bir bankaya ipotekli olduğunu ifade ederek, ''Umutla bekliyoruz. Önce banka alacağını alacak, kalan da bizlere verilecek'' diye konuştu.
Fabrika 10 gün sonra yeniden satışa çıkarılacak. aa