Temeli eski Vali Hüseyin Avni Coş tarafından atılan binalar hızla tamamlanıyor

Temeli eski Vali Hüseyin Avni Coş tarafından atılan binalar hızla tamamlanıyor

17 Nisan tarihinde Kırklareli eski Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından temeli atılan 24 derslikli Ilköğretim okulu inşaatı kısa zamanda büyük gelişme kaydetti.

Kırklareli Üniversitesi için yapılan iskan girişimlerinden biri olan Hacı Zekeriya Mahallesi’ndeki alan; vefatından önce Bilal Yapıcı tarafından Il Özel Idaresi’ne bağışlanmıştı. Bağış yapılan arsaya inşa edilen 24 derslikli ilköğretim okulu bitiminden sonra Kırklareli Üniversitesi’nin fiziki mekan ihtiyacına geçici olarak hizmet edecek, üniversitenin asıl kampüs birimi yapıldıktan sonra da ilköğretim okulu görevini sürdürecek.

17 Nisan’da kalabalık bir protokol katılımı eşliğinde temeli eski Vali Hüseyin Avni Coş tarafından atılan binaların inşaatına o günden bu yana dur durak bilmeden devam ediliyor.

Kırklareli Üniversitesi’nin 2009-2010 eğitim-öğretim yılında açmak durumunda olduğu 2 tane fakülte binasının fiziksel mekan ihtiyacını çözmek üzere planlanmış  Kırklareli Üniversitesi’nin 2009-2010 eğitim-öğretim yılında açmak durumunda olduğu 2 tane fakülte binasının fiziksel mekan ihtiyacını çözmek üzere planlanmış olan bu binalar, aynı zamanda ileriki yıllarda üniversitenin kendi kampüsüne taşınmasıyla birlikte, ilköğretim okul binası olarak hizmet verecek. Açılacak olan yeni fakültelerle 2009-2010 eğitim-öğretim yılında daha da güçlenecek olan Kırklareli Üniversitesi, zamanında işleyen prosedürler sayesinde de, gelişmeye yönelik ihtiyaçlarını vakit kaybetmeden giderebiliyor. Hacı Zekeriya Mahallesi’ndeki geçici kampüs binaları, yaklaşık 2 buçuk ay gibi kısa bir sürede, gözle görülür ölçüde tamamlandı.

Bu binaların yanısıra açılacak olan 500 kişilik yurt-kur binasının da bitimine az kaldı. Tüm bu yapılan girişimler neticesinde önümüzdeki yıldan itibaren Kırklareli Üniversitesi’ne 81 ilden gelecek öğrenci sayısının olumlu oranda yükselmesi bekleniyor. Bunun neticesinde de Kırklareli’nin sosyo-kültürel yaşayışında yenilenmeler, gelişmeler ve ekonomisinde ise rahatlama olması temennilerin başında geliyor.