Temizlik İşçisine Ödül

Edirne'de çeşitli zamanlarda bulduğu cüzdan ve içindekileri sahiplerine teslim eden temizlik işçisi, cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi.




Edirne Belediyesi, belediye sınırları içinde atıkları toplayan Şafak Temizlik Limited Şirketi'nde 4 yıldır çalışan ve çeşitli zamanlarda bulduğu cüzdanları, paraları ve içindeki kredi kartlarını sahiplerine teslim eden Şaban Kara'yı (40) düzenlenen törenle ödüllendirdi.
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, çok az bir maaşla geçinmeye çalışan bir elemanın, bulduğu cüzdanları ve paraları hiç bir karşılık beklemeden sahiplerine teslim etmesinin onurlu bir davranış olduğunu söyledi.
Her şeyin maddiyata dayalı olduğu günümüzde temizlik işçisi Şaban kara gibi insanların olmasının sevindirici olduğunu vurgulayan Sedefçi, ''Böyle insanların bizim camiamızdan çıkması, bana onur veriyor. Ne mutlu ki Türkiye'de böyle insanlarımız, kardeşlerimiz var bizim. Türkiye, bu insanlar sayesinde ayakta durabiliyor. İnşallah bu insanları çoğaltarak ülkemizi güzel günlere taşımaya devam ederiz'' dedi.
Temizlik işçisi Şaban Kara da yaptığı açıklamada, 4-5 kez cüzdan ve para bulduğunu ve bunları sahiplerine teslim ettiğini belirtti.
Ancak, cüzdan sahipleri ve para sahiplerinin bir teşekkürü bile çok gördüğünü ifade eden Kara, şunları kaydetti:
''Bu cüzdan bulma olayı 4-5 kez oldu. Sahibine ulaştırdım. Ama ne bir teşekkür, ne bir Allah razı olsun... Hiçbir şey demedikleri için üzüldüm. Bir kez 4 bin 500 lira, bir kez de lap top içinde birkaç balya olarak 200 bin lira buldum. Teslim ettim, teşekkür bile etmediler. Bunların dışında cep telefonları ve çok sayıda kredi kartları buldum. Bunları hep sahiplerine teslim ettim.''
Konuşmanın ardından Sedefçi, bir çocuk babası Şaban Kara'ya cumhuriyet altını hediye etti. aa