Tepreş Şenlikleri'nin 17'ncisi yapıldı

Bu yıl 17. si düzenlenen Tepreş Şenlikleri Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan'ın katılımıyla Hayrabolu İlçesi Emiryakup Köyü'nde kutlandı.

Bu yıl 17. si düzenlenen Tepreş Şenlikleri Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan’ın katılımıyla Hayrabolu İlçesi Emiryakup Köyü’nde kutlandı. İstiklal Marşı, Kırım Milli Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan şenliklerde tatar Türklerinin geleneksel yemeklerinden Kobote ve Poğaça ikram edildi. Şenliklerde Mehteran Takımı, Tekirdağ Belediyesi Halkoyunları Ekibi ve Tekirdağ Belediyesi Kick Boks takımının gösterilerine yer verildi.
Daha sonra Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Hayrabolu Kaymakamı Ali Fuat Türker ve İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Ali İnlek Kırım Türk adetlerine göre ekmek yuvarladılar.
Şenliklerde bulunmaktan dolayı oldukça mutlu olduğunu ifade eden Vali Doğan; “Türk Milleti, büyük Atatürk’ün ifadesiyle, kendini Türk hissedebilen, bütün insan gruplarını toplayan büyük bir medeniyetin, büyük bir devletin adıdır” dedi.
Türkiye’nin içerisinde Trakya’nın Tekirdağ’ın özel bir ayrıcalığı olduğunu ve bu toprakların yüzyıllar boyunca büyük medeniyetlere ev sahipliği yaptığını ifade eden Vali Doğan; “Bu topraklar yüzyıllar boyunca büyük medeniyetlere ev sahipliği yaptı. Bu bölge bir geçiş noktasıdır ama son 653 yıldır da Türk medeniyetlerine ev sahipliği yapmaktadır. Bizim medeniyetimizin diğerlerinden önemli farkları vardır. Bizim medeniyetimizin temelinde insan var. Bizim medeniyetimizde tek bir insanının üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey yoktur. İnsana eziyet yoktur. İnsanı kutsi bir değer olarak algılar. Kendinden öncede var olan medeniyetlerin taşıdığı bazı özellikleri vardır ve bunu üzerine almıştır” dedi. (s)