"Tescilsiz Motosiklet ve Ehliyetsiz olarak trafiğe çıkmayın"

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada sürücülerin tescilsiz motosiklet ve ehliyetsiz olarak trafiğe çıkmamaları konusunda uyarıldı.

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada yaz ayları ile birlikte motosiklet kazalarında artış olduğu belirtilerek sürücülerin tescilsiz motosiklet ve ehliyetsiz olarak trafiğe çıkmamaları konusunda uyarıldı.
Konuyla ilgili olarak şunlar kaydedildi:
“Yaz mevsiminin gelmesiyle yurdumuz genelinde bisiklet, motorlu bisiklet ve motosiklet sürücülerinin karıştığı ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında önemli oranlarda artış oldu. Yapılan incelemelerde bazı motosikletlerin tescilsiz (plakasız) oldukları, sürücülerinin Al ve A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmadıkları, Koruma Başlığı (Kask) ile Koruma Gözlüğü’nü kullanmadıkları gibi, trafik kurallarına da yetirince uymadıkları görülmüştür.
Belirtilen bu nedenlerden dolayı motosikletli araç sürücülerinin karıştığı trafik kazalarının nedenlerinin titizlikle incelenmesi, alınan tedbirlerin yeniden gözden geçirilmesi ve güvenliklerinin sağlanmasına yönelik tedbirlere öncelik verilecektir.
Yapılacak olan kontrollerde; Motosiklet kullanırken Koruma Başlığı (Kask) ve Koruma Gözlüğü, yolcu iken koruma başlığı bulundurmamak ve kullanmamak ihlallerinden, Tescilsiz olarak araç kullanmaktan, ehliyetsiz olarak araç kullanmaktan Para Cezası uygulanacaktır. Ayrıca tescilsiz araçlar trafikten men edilecektir.
Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için tescilsiz (plakasız) motosikletle ve ehliyetsiz olarak trafiğe çıkmamaları kanun ve kurallara uymaları gerekmektedir.” (s)