Tevfik Fikret'te unutulmaz 23 Nisan gösterileri

Tevfik Fikret'te unutulmaz 23 Nisan gösterileri

Kırklareli Merkez Ilçedeki ilköğretim okullarında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kutlamalar çerçevesinde Kırklareli Tevfik Fikret Yatılı Bölge Ilköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan kutlama etkinlikleri, katılım gösteren veliler ve okul yakınındaki vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

28 Nisan Salı günü okul bahçesinde saat 13:30’da  saygı duruşu ve Istiklal Marşımız ile start alan program, Okul müdürü Mehmet As’ın açılış konuşması ile devam etti. As yaptığı açılış konuşmasında; ”Sevgili çocuklar, saygı değer öğretmenlerim, kıymetli misafirler! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programına hoş geldiniz. 23 Nisan Cumhuriyetimizin temelini oluşturan önemli bir gündür. Çünkü ilk “ Büyük Millet Meclisi” 1920 yılında açılmıştır.

Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenli ve Çocuk Bayramı’nın 89’uncu yılını kutluyoruz. Büyük millet meclisinin benimsediği ilke şu oldu; Egemnelik, kayıtsız şartsız miletindir. Millet bu hakkını meclis aracılığı ile yürütür. Meclisin üstünde bir güç yoktur. 23 Nisan gibi milli bayramlarımızın önemli bir anlamı vardır. Bu bayramlar birlik ve beraberliğimiz olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bu nedenle Atatürk’ün bizlere emanet ettiği büyük eseri sonsuza kadar yaşatmayı, korumayı siz çocuklara bırakmıştır. Hepinizin bayramını kutluyor, saygılar sunuyorum.” dedi.

Müdür As’ın açılış konuşmasının ardında günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı 7/A sınıfı öğrencisi Ilkyaz Kedik yaptı;”23 Nisan 1920 tarihinde kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi bu millet ve vatan için dönüm noktasıdır, 23 Nisan. Ulusumuzun egemenliğinde önemli bir basamaktır, 23 Nisan. Çünkü büyük millet meclisinin olması çocuklarımızın geleceği için çok önemlidir.

1’inci sınıf öğrencilerinden muhteşem gösteriler

Öğrenci Ilkyaz Kedik’in günün anlam ve önemine dair konuşmasını yapmasının ardından 1/A sınıfı öğrencisi Sude Can “Okumayı Öğrendim Atatürk” şiirini okuması kutlama programı başladı. 1/A sınıfı öğrencileri ve öğretmeni Nesrin Filizcan’ın “Sayıların Türküsü” gösterileri devam eden bayram kutlamaları, yine 5/A sınıfı öğrenci ve öğretmeni Kayhan Kuralay tarafından hazırlanan flüt korosu ile sürdü. Flüt korosu eşliğinde 5/A öğrencileri, uzun ince bir yoldayım ve deliloy deliloy destane şarkılarını çalıp söylediler.

Öğretmen ve veliler tarafından alkış alan flüt korosunun akabinde 3/A sınıfı öğrencileri ve öğretmeni Saliha Kırbak tarafından hazırlanan dans gösterisi renkli görüntülere sahne oldu. Bayram kutlamaları 2/’A sınıfı öğrencisinin “23 Nisan” şiiri ile devam etti. Okunan güzel şiirin ardından yine 1/a sınıfı öğrencileri dans gösterisi düzenledi. Özellikle bu yıl ilk defa okula başlayan ve okuma- yazmayı kısa sırada öğrenen öğrenciler, sergiledikleri birbirinden güzel, dans örnekleri ile kendilerini izlemeye gelen velilerden ve vatandaşlardan yoğun alkış aldı. Dans gösterisinin ardındnan 4/A sınıfı öğrencisi “Dünyanın bütün çocukları” şiirini seslendirdi.

Profesyonellere taş çıkartan danslar

Okunan güzel şiirin ardından yine 5/A sınıfı öğrencileri “Halay” adlı skeç oyunlarını sahnelediler. Düşündürücü- komedi oyunu katılımcıların kahkahalar atmasına meyil vererek, epey ilgi topladı. Aralıksız süren kutlama etkinlikleri 4. ve 6. sınıf öğrencilerinin dans gösterisi ile sürdü. Okul bahçesini hınca hınç dolduran öğrenci, öğretmen ve veliler 5/A sınıfı öğrencisinin “23 Nisan” şiirini dinleyerek alkışlayarak tempo tuttular. Günün anlam ve önemine yönelik okunan şiirin akabinde 7/A sınınfı öğrencileri düzenledikleri modern dans gösterisi ile profesyonel dansçılara taş çıkardılar. Okulun en aktif ve sempatik öğretmenlerinden olan Kayhan Kuralay’ın öğretmenliğini yaptığı 5/A sınıfı öğrencileri dans gösterilerinin ardından “Kabadayı” skeci ile katılımcıları kahkahalara boğdular. Tevfik Fikret Yatılı Bölge Ilköğretim Okulu öğrencilerinin bunlarla da sınırlı kalmayan yoğun kutlama programı 2/A sınıfı öğrencilerinin klip gösterisi ile kaldığı yerden devam etti. Modern dans müziğinden oluşan klip gösterisi özellikle diğer öğrenciler tarafından ilgi ve beğeni ile karşılandı. 23 Nisan kutlamaları, Esra Türkaydın’ın çalıştırdığı karma öğrenci halk oyunları ekibinin “Kına Gecesi”ni canlandırması ile sürdü. Halk oyunları ekibine Davul ve Zurna’ları ile Volkan ve Kadir Usul eşlik etti. Halk oyunları ekibinin özel olarak gösterdiği “Kına gecesi” gösteriminin ardından 8’inci sınıf öğrencileri modern dans müziği eşliğinde dans gösterisi sundular. Dans gösterisinin sonrasında 6’ıncı sınıf öğrencileri “oyun havası” gösterisi ve geleneksel kıyafetleri ile güzel bir gösteri sundular. Oyun havasının ardından Tevfik Fikret Yatılı Bölge Ilköğretim Okulu öğrencilerinin çeşitli yarışmalarda aldıkları derecelere ithafen dereceye girmiş olan öğrencilere ödüllerinin dağıtılmasına geçildi. Okulu yarışmalarda başarı ile temsil eden şiir ve komposizyon dallarında 7/A sınıfı öğrencileri Ilkyaz Kedik, Duygu Itik ve 8/B sınıfından Hüseyin Avni Güzelyavuz’a ödüllerini okul müdürü Mehmet As verdi.

Bugünün küçükleri, yarının büyükleri

Yapılan koşularda dereceye giren okul öğrencileri 6/B sınıfından; Erhan Alkan, Mahmut Ulukar, Serhat Demir 6/A’dan Gencer Güvercin ve 7/A sınıfı öğrencilerinden Seda Sinici’ye yarışmalarda elde ettikleri ödüllerini Tevfik Fikret Yatılı Bölge İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Serkan Karakaya takdim etti. Bunlarla da sınırlı kalmayan tören, Okul Aile Birliği Başkanı Ilhami Savaş’a ödülünü Okul Müdürü Mehmet  As verdi.

Düzenlenen ödül töreninin ardından öğrenciler son olarak folklor gösterisi yaptılar. Folklor gösterilerinin ardından davul ve zurna eşliğinde çalınan Trakya havası oyunlara öğrencilerin yanı sıra öğretmenler ve veliler de katıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları unutulmaz gösterilere sahne olurken, veliler ve öğretmenler de öğrencileri tebrik ettiler.