Tevfik Fikret Yatılı I.Ö.O. öğrencileri yılsonuna özel şiir dinletisi gerçekleştirdi

Tevfik Fikret Yatılı I.Ö.O. öğrencileri yılsonuna özel şiir dinletisi gerçekleştirdi

Tevfik Fikret Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri 15 Mayıs Cuma akşamı bir yıl sonu programı gerçekleştirdiler. Şiir dinletisi ve koro halinde İngilizce şarkılardan oluşan yıl sonu programı Mustafa Dalcalı İlköğretim Okulu Tiyatro Salonu’nda yapıldı. Saat 20.00’da başlayan programa Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ziya Eser, Tevfik Fikret Yatılı Ilköğretim Bölge Okul Müdürü Mehmet As, bazı liselerin okul müdürleri ile tüm öğerncilerin velileri iştirak etti. Programın minik sunucuları Ilkyaz Gedik ve Erman Ipek programın açılışını yaparken şu cümlelere yer verdiler;  “Şiir, barışa hasret tüm insanlığın tan ağılırken özgürlük türküleri bestelemesidir.       

Şiir, sevgi okyanusunda mavi yolculuğa çıkmaktır. Şiir, yıldızların ışıltısında, ay yüzlü sevgilinin hayali ile dans etmektir. Şiir, aşk acısı çeken gönüllerin son anda sığındığı bir limandır. Şiir, kağıt ile kalemin son valsidir. Şiir, duygular senfonisidir. Şiir, Âşık Veysellerin, Nazım Hikmetlerin, Yunus Emrelerin, daha nice nice ozanların sevgi çığlıklarıdır hasret evreninde. Ozanlarımızın sevgi çığlıklarına kulak verdiğimiz bu özel geceye hoş geldiniz.”  Gecenin anlam ve önemini belirten konuşmayı Tevfik Fikret Yatılı Ilköğretim Bölge Okul Müdürü Mehmet As gerçekleştirdi.

As, öğrencilerin uzun süredir hazırlandığı bu güzel programa katıldıkları için tüm davetlilere teşekkür etti. Türkçe Öğretmeni Aylin Öner’in hazırladığı ve 13 öğrencinin sırayla seslendirdiği şiir dinletisi sunucuların şu cümleleri ile start aldı; “Varsın karanlık olsun geceler. Yüreğimizin sesini dinlerseniz soğuk da sıcak da olsa yanınız, gökyüzünden yıldız yağar sanırsınız. Düşlerde gerçeklerde bu yıldızlardadır. Bulup yakaladığınızda o yıldızı, sıkı sıkıs tutun yüreğinizle. Sakının, yüceltin. Yaşamak belkide bu demektir, ve dile getirin sevginizi, aşkınızı. Yürekten sözlere, hareketlere, bakışlara dökülürse büyür, güzelleşir çünkü sevda, daha bir insanlaşır. Insana, sevgiyi, sevgileri basit de olsa yaşamak yaraşır.”

Bu anlamlı ve insanın içini ısıtan cümlelerin ardından Deniz Çetin, basit Yaşamak isimli şiirini seslendirmesi iel program başladı. Program süresince sırasıyla Pelin Yalçın; Yol Bir Yere Gitmez, Burçin Tilki; Aysel Git Başımdan, Yasin Allı; Seni Arıyorum, Dilek Sezer; Eskiden Çok Eskidendi, Emrecan Meriç; Ayrılık da Sevdaya Dahil, Seda Sinici; Ey Hayat, Gülcan Vesek; Kız Çocuğu, Mehmet Furkan Çokla; Desem Ki, Gülçin Ballı; Papatya Dile Geldi, Emirhan Çetin; Sevi, Furkan Kaplıca; Veda, Doğukan Veze; Annabel Lee şiirlerini seslendirerek salonda bulunan herkesi şiirlerin o güzel büyüsü içinde bir yolculuğa sürüklediler.

Şiir dinletisi sonunda programı hazırlayan Türkçe Öğretmeni Aylin Öner öğrencileri ile birlikte bu program için çok çalıştıklarını, onların emekleri sayesinde böyle güzel bir geceye imza attıklarını söyledi ve bu programa katılan herkese çok teşekkür etti.

Şiir dinletisinin ardından programa beş dakikalık bir ara verildi. Verilen aranın ardından Ingilizce Öğretmeni Hümeyra Sırçacı’nın hazırladığı Ingilizce Koro şeklindeki müzik gösterisi gerçekleştirildi.

Öğrenciler herkesin azda olsa kulak aşinası olduğu ingilizce müzikleri bire bir söyleyerek salonda bulunan herkesi çoşturayı başardı.

Tevfik Fikret Yatılı Ilköğretim Bölge Okulu öğrencilerinin gerçekleştirdiği yıl sonu programı Ingilizce Koro müzik gösterisinin ardından sona erdi.