Tezer; "Konsey olarak ilimizde bir farkındalık oluşturmak istiyoruz"

Tezer; 'Konsey olarak ilimizde bir farkındalık oluşturmak istiyoruz'

Yönetmeliğin değişmesi sebebiyle 1 Ekim günü seçime giden Kırklareli Kent Konseyi’nin yeni başkanı Nurcan Tezer, hem tanışma, hem de Kent Konseyi’nin genel tanımlamasını tekrar anlatmak için, Kent Konseyi sekreteri Dilek Bilister ile birlikte geçtiğimiz Cumartesi günü gazetemize bir ziyaret düzenledi.

Aynı zamanda 19 yıldır eğitimci olan Nurcan Tezer, ilk kez 2007 yılında Antalya’da kurulan, başlangıcı Yerel Gündem 21 ile olan ve daha sonra ilimizde de 2007’de oluşturulan Kent Konseyi’nde, 2008 yılından beri görevli olduğunu kaydetti ve şunları söyledi:

“Kent Konseyi, şehir yaşamında yeni süreçlerin ve projelerin vatandaşlarla beraber ortak bir şekilde hayata gerçirilmesi konusunda beraberlik sağlamak ve bunun resmi işleyişine katkıda bulunmak için görev yapan bir birimdir.

Ben 2008 yılından bu yana Kent Konseyi’nde Turizm Çalışma ve Kalkınma Grubu’nda aktif olarak görev aldım. Burada ürettiğimiz projeler arasında, Kırklareli’yi turistik açıdan her yönüyle tanıtacak,

ilimizde bu sektöre kalıcı katkılar sağlayacak ve 4 dilde yayımlanacak olan 20 bin adet basılması planlanan bir broşür tasarımız vardı. Bu konuda turizme yönelik hizmet veren işletme sahipleri ve işadamlarımızla görüşmelerimiz oldu. Onlar da konuya sıcak baktıklarını belittiler.

 Fakat bize, ellerinde öncelikle bu tasarının somut bir örneğini görmek istediklerini söylediler. Çalışma grubundaki arkadaşlarımızın yoğun iş tempoları nedeniyle, bu tasarının hayata geçiş aşaması biraz yavaşlasa da, şimdi sonuçlandırma aşamasında olduğumuz söylemek istiyorum.

Bu konuda şu anda, teknik çalışmalar dışında herşey hazır. Il Kültür Müdürlüğü’nden Zekeriya Kurtulmuş beyin çalışmaları, Hasan Çalıkuşu’nun öncü destekleri neticesinde, projemizin konsepti tamamlandı. Sponsor arayışlarımız da sürüyor. En kısa zamanda basılmış haliyle kamuoyunda olacak.”

Kırklareli’nde bir bilinç ve farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Tezer; kurum, kuruluş ve vatandaşlarla birlikte adım atarak, elbirliğiyle birçok şey yapmak istediklerini dile getirdi.

Kent Konseyi’nde çok isteyerek ve severek görev yaptığını ifade eden Tezer; “Şimdi ilk çalışmalarımızdan biri de, konseyimizde olması gereken 2 meclisin oluşumunu sağlamak. Bunlardan biri Kadın Meclisi, diğeri de Gençlik Meclisi. Bu iki oluşumun da ön hazırlıkları sürüyor.” diye konuştu.

Hasat Şenlikleri’nin de daha bilinçli, daha farkındalıklı ve oldukça samimi bir havada geçtiğini söyleyen Tezer, Kırklareli halkına şenliklere verdiği destekten ötürü de sonsuz teşekkür etti.

Nurcan Tezer, Kırklareli için bir şeyler yapmak isteyen herkesi çalışma gruplarında görmek istediklerini belirterek; “Hep birlikte yeni projelere imza atmak istiyoruz. Şehrimizi çok seviyoruz. Herkesi aramıza bekliyoruz.” dedi.